ZVRÁCENÝ.CZ

Kliknutím na tlačítko souhlasíte s podmínkami serveru.

Souhlasím a chci pokračovat v prohlížení

freesex.cz

Severokorejská počítačová hra

5051x
Komentáře
09.01.2013, 16:45
0
Myslíš, když dokážou zabít ze cti vlastní dítě, na nějakého nevěřícího Hundasse by se báli vztáhnout ruku? To těžko = A já snad někde psal, že by na mě ruku vztáhnout nedokázali? Já se za nějakýho nezranitelnýho nepovažuju, zkrátka bych se s muslimem bavil tak, aby si myslel, že jsem vyznavačem islámu. To by nebyl problém - Korán jsem četl, znám jejich tradice a vím, že o jejich tradici se musí mluvit s úctou = to máš to samý, jako kdybys před někym, kdo fandí Haškovi, začal haška pomlouvat, to by ti taky dali do držky :107:, protože Hašek je pro ně Bůh, je posvátnej, to jsem slyšel už hodněkrát a krásně to ukazuje, že sport jako takovej je taky určitou masovou formou náboženství v dnešní společnosti. Slavní sportovci jsou málem uctíváni skoro jako Alláh v islámu, jako Kami v šintoismu či jako Jahve v židovském náboženství, a to nemluvim o tom, jak je náboženství silně spojeno s politikou, hlavně co se týká kultu osobnosti.
10.01.2013, 21:27
Jenže sportovec by tě nebyl schopen podříznout jako podsvinče, to i ti nejtvrdší vylízaní ultras by tě zkopali, ale jen málokdo by použil tolik agrese jako nasraný muslim (videí o popravách, lynčích, sebevražedných atentátech apod. je všude na netu tolik, že nezahraješ, že jde pouze o marginální jev). Sám tedy přiznáváš, že jsou muslimové sebestřední a panovační, jak není po jejich, nebo někdo zpochybňuje či zesměšňuje jejich názory, ihned se uchylují k agresi, že se v jejich prostředí musíš přetvářet, abys nedostal na držku, sám víš, že stačí tak málo, abys dopadl např. jako Theo van Gogh či tvůrce toho nového filmu parodující mohameda, ale přesto se jich stále zastáváš, obhajuješ je a z tvých názorů vyplívá, že ti vůbec nevadí, že se v naší zemi pozvolna bují komunita takových lidí, s nimiž se většinou nedá rozumně domluvit, kteří si vynucují neustálé ústupky. Argumentuješ pár blbými fanoušky, jenže kolik takových připadá na celou populaci a kolik muslimů na celou komunitu? Navíc fotbaloví fans si nenadělají osm děcek, které budou vychovávat ve stejném duchu a až na úplné magory tě nenapadnou bezdůvodně kdežto u muslimů stačí opravdu jen málo – uvidí tě s flaškou v ruce, uvidí ženu víc odhalenou, než je v jejich zemích zdrávo, a hned začnou dělat problémy. Oni si vždycky nějaký důvod najdou, ale pro nás jde o nepředstavitelné malichernosti, to je ten střet odlišných kultur, to je to, proč o naši a jejich civilizaci píšu jako o dvou zcela odlišných světech). Takových znásilnění je v evropských islámských ghettech spousta a já nechci, aby naše dcery takto dopadali, aby naše děti musely povinně 5x denně mlátit hlavou o zem jako fanatici. Tobě to možná nevadí, ale já takovou budoucnost opravdu nechci!
25.01.2013, 15:55
Taky jsem fanda hokeje, hokejoví fanoušci obecně nejsou tak problémoví jako fotbaloví. Problematiku fotbalových chuligánů znám a vím, jaká jsou to hovada, ale nevím o žádných, kteří by popravovali, řezali hlavy, natáčeli si to na videa a posílali to do jako výhružku světa. Nepokládají bomby na stadiony, nevyhrožují svým protivníkům smrtí apod. Navíc se nikde nesnaží svoje myšlenky šířit násilně na nevinných lidech, útočit v politické rovině (vystupovat proti demokracii, nesnaží se o přeměnu svobodných států ve sportovní chalífáty a jiné sračky, o něž usilují muslimští radikálové po celém světě) a neprovádí žádné krvavé rituály. Pomlátit se někde za městem na poli nebo rozmlátit výlohu je vrchol jejich schopností, tak tady laskavě nepleť jabka s hruškami. Jestli přirovnáváš vyšinuté sportovní fanoušky se všehoschopnými náboženskými radikály, kteří jsou schopni za svoji myšlenku položit i život či vyvraždit svoji vlastní rodinu, tak je vidět, že o náboženském radikalismu víš opravdu jen hovno a jen tady čeříš vodu.
09.01.2013, 16:34
0
Jestli chceš, tak tady klidně ještě něco napiš, ale já se tady objevim asi až v únoru, protože se potřebuju připravit na zkoušky. Aby sis nemyslel, že jsem nějakej namyšlenej kokot, tak ti děkuju, že jsem si díky tobě mohl řadu věcí zopakovat a připomenout ! Pokud tady něco ještě napíšeš, tak si to přečtu až za měsíc, do tý doby zatim žádnou reakci nečekej. Ale upřímně je vidět, že něco víš, že nějaký tušení máš. :102:
10.01.2013, 21:10
Nevím, jestli to děláš schválně, nebo jestli mě pořád nechápeš, ale já píši celou dobu jasně a ty všechny moje slova překrucuješ ke svému obrazu a všechny problémy bagatelizuješ a argumenty, jež se ti nehodí, zahráváš do outu.
09.01.2013, 16:04
0
S tím svým termínem "muslimský svět" jsi mě ale vážně pobavil :107: Škoda že muslimové žijou i u nás, mešity najdeš hlavně v Brně a v Praze, kde je i islámské centrum. Pak např mešity v Indii, kde např. tamilové jsou z 88 procent hindové, 5 procent tvoří muslimové a 6 procent křesťané. To by mě pak zajímalo, kde by všude podle tebe byl ten "muslimský a křesťanský svět", zřejmě asi všude ! :107::107::107:
10.01.2013, 21:07
To už jsem dole vysvětlil: Islámským světem mám na mysli souhrn všech zemí, kde je islám dominantním náboženstvím, a tedy mají odlišnou kulturu od zemí, kde je dominantním křesťanství, čímž je myšlen svět křesťanský. To je snad naprosto logické a chytrému člověku je to jasné hned. Píšu svět, protože to jsou opravdu jakoby odlišné světy, panuje zde úplně odlišná kultura, jiná mentalita apod., takže si dej studenou sprchu, ty světe.
09.01.2013, 15:34
0
Víš on je problém hlavně v tom, že česká společnost není nijak ateistická či nábožensky lhostejná, ona je v podstatě katastrofálně nábožensky nevzdělaná, z čehož pak vychází to, že názory o daném náboženství jsou založeny na předsudcích, než na poznání !
10.01.2013, 21:04
Děkuji, ale o takové poznání, jako zažívá západní Evropa, opravdu nestojím. Náboženství je pro naši civilizaci přežitek minulosti, tak nevidím jediný důvod, proč se k němu vracet a nechat si tady hojně množit lidi s náboženskou mentalitou několik století zpátky.
09.01.2013, 14:11
0
Velice bych ti doporučoval milý laiku, aby sis načetl pár knížek, včetně knížek o současným stavu islámu v Evropě a ve světě a pak tyto informace porovnal s tím, co vidíš v televizi a čteš v novinách. Pak se teprve možná začneš divit a bude ti jasný, že co se dočteš v relevantních zdrojích je to nejlepší, protože novináři hledají hlavně senzace, vždyť právě nějaký problémy a konflikty pak krásně lidi přitahují a nutí je, aby si to přečetli ! Nejhorší je, že tomu většina věří. Navíc je knížka a knížka, protože ne každej píše o islámu věrohodně, je hodně autorů, kteří do těch hnih vkládají vlastní pohled na islám, zkreslují skutečnou podstatu islámu, a tudíž to není relevantní četba. To je to samý jako tvoje příspěvky. Jestli se chceš znemožnovat dál, tak pokračuj, ale jenom mě vnucuješ svůj pohled na věc a nemíníš vést dialog - dialog znamená, že vyslechnu druhýho a sám se zároveň obohatim o nový pohled na věc. Vnucovat někomu svůj pohled na věc a jiný pohledy neuznávat, to nemá s dialogem nic společnýho.
10.01.2013, 21:02
Pár mých známých bylo v Anglii, já byl v Paříži a jiných francouzských městech, takže vím, jak to tam vypadá, a tedy mě nemusíš o ničem poučovat. Zlatí naši cikáni oproti těm hotentotům. Nechci házet všechny do jednoho pytle, jsou i tací, kteří založili firmy, většinou obchody, fast foody apod. a dokázali se začlenit, ale na každého takového připadá několik problémových. Takřka každý den se s nimi vyskytne nějaký problém a právě o tom se moc nemluví. Já mám spíš opačné zkušenosti s médii. Ano, islámský terorismus zveličují v rámci protiteroristické kampaně USA, ale problém islámu v Evropě se hodně bagatelizuje. Třeba několikadenní nepokoje ve francouzských městech, tady se o tom téměř nemluvilo, a když, ani zmínka nepadla o tom, že šlo o muslimy, aby náhodou jejich komunitu neurazili.
09.01.2013, 13:51
0
Toto není machrování, ale upozornění: Mám za sebou 6 semestrů studia, mám znalosti z dějin křesťanství, islámu, judaismu, hinduismu, buddhismu a okrajově taky z šintoismu, japonského národního náboženství. Bakalářskou práci jsem napsal na výbornou a obhajoba dopadla stejně. Baví mě to a docela mě to studium pomohlo, abych si trochu korektoval obraz o náboženství a reflektoval jinak danou problematiku. Za 3 roky studia mám přečteno cca 50 monografií o dějinách a současný religiozitě, sektách, současných náboženských religiózních a kvazireligiózních jevech v dnešním světě, znám danou problematiku, souvislosti, specifičnost. Teď když to víš, tak myslíš, že zrovna já od tebe potřebuju výuku o náboženství a potřebuju poučovat? Hele, nic ve zlým, ale to je stejný, jako kdybys poučoval doktora filozofie o filozofii.
10.01.2013, 20:55
Máš nastudované kvanta knížek, složené kvanta zkoušek, ale současné problémy a nebezpečí tiché islamizace Evropy ti stále nějak uniká. Nebo seš sám muslim, že tuto hrozbu bagatelizuješ. O problémech islámu v Evropě už otevřeně mluví mnozí evropští politici a kdyby tady nebylo tak silné multikulturní lobby, už ávno by se s tím něco dělalo, protože jejich přítomnost v Evropě přináší přínos opravdu omezené vrstvě lidí, zbytek jen drží hubu a krok, aby náhodou nebyli označeni za xenofoby, nebo aby si to s nimi nějaký "mírumilovný" muslim nerozdal tak jako s Theo van Goghem. Stále tady na mě vytahuješ nějaké věci z minulosti, ale já se bavím o současnosti a píšu ti to tady už asi podesáté, že se křesťanství posunulo na periferii mých zájmů, jelikož už dospělo, ale islám je stále jako malé dítě a když mu sebereš hračku, začne se vztekat a dělat problémy.
09.01.2013, 13:45
0
Já mám k tomu takovej postoj, jakej mám ze svých znalostí, Tvůj postoj je založenej sice na značným množství informací, který znáš, nicméně se v tom prolíná tvoje averze konkrétně vůči islámu a tvoje předsudky. Kéž by ti stejně jako islám vadilo i křesťanství, např. kauza Jana Husa se Zikmundem, který ho zradil a nechal za PRAVDU upálit na hranici. To jsou taky naše dějiny a většinou ta krev tekla všude, a to jen kvůli víře. Podle mě je nesmysl prostě vyrvat islám z dějinnýho kontextu a dělat z něho iniciátora všech konfliktů ! Nesmysl !
10.01.2013, 20:45
Opět mi něco podsouváš, co jsem neřekl (nenapsal). Já středověké křesťanství nenávidím stejně tak jako islám, ale už dva dny se ti tady snažím vysvětlit, že současné křesťanství se těchto praktik oprostilo, kdežto islám nikoliv, ale ty mně tu budeš donekonečna podsouvat dávno zažitý evropský středověk, zatímco se nám tady tiše množí muslimové, kteří v tom středověku mentalitou stále žijí! Psal jsem tady o špinavých praktikách inkvizice, křížových výpravách, conquisty apod, ale nemyslíš, že staletí staré hrůzy představují poněkud menší nebezpečí, nežli hrůzy, které provádí současný islám? Kdyby došla debata na Husa, kterého učení už jsem zde dříve taky obhajoval (ne Žižky, to byl barbar), tak bys viděl, aký je můj vztah k praktikám církve, takže se tady nesnaž provádět žádnou analýzu mojí osobnosti. Vůbec ti to nejde, manipulátore.
09.01.2013, 13:37
0
Islám neměl problém v dějinách dobýt nějaké území pro sebe, to ano, je to značně agresivní nábožeství, co se dokázalo za několik staletí značně rozšířit, ale to, že na dobytých územích byli jinověrci vždy tolerováni, akorát měli menší práva než muslimové, ale nikdo je nezabíjel a neterorizoval, žili vedle sebe, to už myslim asi nevíš. Navíc v době reconquisty (po dobytí Toleda v 11. století) žiji na pyrenejském poloostrově Židé, křestané a muslimové vedle sebe a společně tvořili evropskou kulturu. Já nepopírám, že se vedly proti muslimům války (křížové výpravy, dále např. bitva Jána Sobieského u Vídně, kde zahnal Turky na útěk), jenže v dějinách obecně tekla krev i díky křesťanství a judaismu, nemůžeš se takhle upínat na jedno náboženství z mnoha, je to jen tvoje averze, která nemá pádný důvody ! Stačí si vzpomenout na dějiny Říma, kde byli křesťané pronásledováni nevěřícími, byli považováni za sektu, věšeli je na stromy, kde svázali k sobě dvě velké větve a ke každé z nich přivázali jednu nohu, a pak ty větve odsekli, a tím pádem tělo rozpůlili a přišla rychlá smrt ! To jsou prosím dějiny křesťanké Evropy ! Tvá averze vůči samotnému islámu je vážně nepodstatná ! Přečti si něco o útocích na Báburovu mešitu v Indii, kde vlastně útoky proti muslimům iniciovali hinduisté ! Problém je všeobecně v podstatě - mnohobožství hinduismu vnímají muslimové jako polyteismus, a teda jako modloslužebnictví, které učení islámu odsuzuje. A těmhle problémům se snaží předejít různé ekumenické společnosti zaměřené na ekumeny mezi náboženstvími, a v podstatě vrcholní představitelé všech náboženství se na tom podílejí ! Takže ty si klidně koukej na telku a věř těm dezinformacím ! Nemáš vůbec přehled - jak mi vysvětlíš, že např. ve Francii mělo dojít ke konfliktu muslimů s domorodými obyvateli a že tomu konfliktu zabránili samotní imámové, kteří udělali mezi těmi dvěma skupinami lidskou zeď, spojili se do takovýho řetězu a zabránili tomu nejhoršímu? Máš hrozně jednostranný pohled na věc, zbytečně zavádějící. Dávám ti za pět ! :104:
09.01.2013, 14:02
Muslimové Evropu nedobývají ! Ono je to tak, že už po druhý světový válce se do Evropy stěhovalo hodně cizinců, hlavně muslimů, protože Např. Německo mělo po druhý světový válce málo chlapů na práci, kterou samotní Němci nechtěli dělat ! To byla prosím první generace přistěhovalců, a problém je teď zejména v mnoha zemích Evropy zejména se druhou a třetí generací těchto přistěhovalců ! Jenže problém je v tom, že tohleto se nedočteš nikde v denním tisku. Muslimská menšina žila i svýho času v Rakousko-Uhersku, ale neměla žádné státní uznání jako skupina náboženská ! Ti muslimové, co teď dělají problémy, jsou původní potomci té první a bezproblémové generace přistěhovalců !
10.01.2013, 20:38
Opět mně podsouváš něco, co jsem nenapsal, ty jsi vážně nenapravitelný. Jasně jsem psal, že se mně příčí veškerý monotheismus, tedy jak islám, tak judaismus, tak křesťanství, ale to poslední už transformací a sekularizací dávno prošlo, kdežto islám to teprve čeká. To je jeden z důvodů, proč mně vadí právě on. A další důvody jsem psal taky, kdybys pozorně četl, tak by s to věděl. Jenže to bych od tebe chtěl moc. Tvoje představa diskuse je autoritativní monolog a běda, jak ti někdo začne zpochybňovat názory. Už několikrát jsem to tady psal, ale debatovat s tebou je jako mlácení prázdné slámy. Na jednu stranu mně tady píšeš, že si uvědomuješ rozdíl mezi současným křesťanstvím a středověkým, na druhou mně tady sám stále podsouváš Husy apod. Já celou dobu píšu o hrozbě současného islámu pro svět a ty tady stále předhazuješ nějaké středověké blafy, které nemají ve své době žádnou váhu. Tak si konečně a neuhýbej a nemystifikuj pořád. Já už nevím, jak ti to mám napsat, abys to konečně pochopil – arabsky? Žádné donucování, a co tedy byla arabská násilná expanze napříč Blízkým východem a severní Afrikou, která probíhala právě za života Mohameda? Takřka celé Středozemí bylo ještě koncem 6. století křesťanské a stačilo pár desetiletí a celá jižní a východní část padla. To mně vysvětlíš jak: nějak ti to nezapadá do koncepce mírumilovného islámu? To vše spadá do éry života On o tom nic nevěděl? Trochu divné. Napsal jsi tady jednu jedinou větu obhajující je, já těch vět napsal asi padesát, což něco svědčí. A vlastně ani to, cos napsal, v jejich prospěch moc příznivě nemluví. Nechá je na svobodě jen pod podmínkou, když mu budou platit vysoké daně. Pěkně vychcanej hajzl. Ježíš hlásal chudobu, on přemýšlel, jak nejvíc vyždímat lidi. Takže přiznáváš, že to byl vychytralý parchant. Nějak se přece musel brát finance na svoje mohutné vojenské akce mimo Arábii. Píšeš, že byly muslimské menšiny v Rakousku-Uhersku stejně tak jako křesťanské v Maurském Španělsku a ani jedni neměli zrovna na růžích ustláno, obojí měly okleštěná práva, a tedy si neměli co vyčítat, jenže zoufalý stav menšin v muslimských zemích probíhá dodnes, zatímco ve většině zemích křesťanských už tomu tak není a u nás v Evropě jsou tendence zcela opačné – menšiny si zde vydržovat a stále jim ustupovat. Muslimská imigrace není rozhodně jen případ poválečné éry, jak se mně snažíš namluvit, dodnes proudí do Evropy každoročně statisíce muslimů a i když už všichni okusili, jaké jsou s nimi problémy, nic moc se s tím nedělá. To víš, že rozumní imámové nestojí o problémy, protože ví, že kdyby se situace příliš vyhrotila, znamenalo by to konec řízené imigrace a pšenka by jim dále nekvetla. Dokud nejsou ve většině, tak vyčkávají a problémy dělají jen ty horké mozky. To, cos napsal nebyl žádný projev dobroty, nýbrž čistá kalkulace a vychcanost.
09.01.2013, 12:52
0
Menšiny v křesťanském světě nejsou tak systematicky terorizovány jako v tom muslimském. Kamaráde, ty ani neumíš rozlišovat země a kontinenty. Když už se bavíme o muslimech, tak mluvíme snad o Východu, resp. blízkém východu. On existuje nějaký muslimský svět? Co to je? Slyšel jsi někdy o tom, že např. v Egyptě žijí i koptští křesťané a Židé ? Asi ne co? Když rozlišuješ svět na muslimský a křesťanský :107: Četlk jsi vůbec někdy Korán? Jak mi vysvětlíš, že v Koránu se praví: Budiž žádného donucování v náboženství ? (což znamená žádného nucení ke konvertování k islámu?) Řídil se tím Muhammad, který dával Židům a křesťanům na arabském poloostrově svobodu vyznání pod podmínkou, že mu platili vysoké daně. Hele, s někým jako seš ty nemá cenu diskutovat.
10.01.2013, 20:22
Nevíš, co bys napsal, tak řešíš blbosti. Islámským světem mám na mysli souhrn všech zemí, kde je islám dominantním náboženstvím, a tedy mají odlišnou kulturu od zemí, kde je dominantním křesťanství, čímž je myšlen svět křesťanský. To je snad naprosto logické. Navíc muslimové nejsou jen na blízkém východě, ale i v centrální a jihovýchodní Asii, severní a střední Africe a částečně i v Evropě. Nazývat všechny tyto oblasti blízkým východem? Jsi vůbec normální? To ti mám všechny věty dopodrobna vysvětlovat jako malému dítěti, aby ses v tom vyznal? Už mě vážně unavuješ. „Slyšel jsi někdy o tom, že např. v Egyptě žijí i koptští křesťané a Židé ? Asi ne co?“ Ty seš vážně asi dement? Co jsou asi ty menšiny, o kterých jsem celou dobu mluvil? Hmm? Ufoni? Ty dokážeš jednu částí mojí věty překroutit tak, abys ji mohl tou druhou vyvrátit, to snad není možné. Další ukázková ukázka fabulace a podsouvání lží. Srovnej si vztah muslimské majority vůči utlačovaným a denně diskriminovaným Koptům se stavem u nás, kde jsou muslimští imigranti neustále zvýhodňováni a je jim stále ustupováno. Úplně opačný případ. To je to, o čem mluvím, už to snad chápeš, nebo to mám napsat potřetí?
09.01.2013, 12:48
0
Ty seš vážně mimo. Já jsem nikde nepsal, že křesťanství nevávidím :107:
10.01.2013, 20:07
Usuzuji dle toho, jak ses začal islámu vehementně zastávat a podsouval mně středověké křesťanské praktiky.
09.01.2013, 10:02
0
Nejede mi to
08.01.2013, 17:04
0
Však ona církev svatá neboli katolická není až tak svatá, jak se zdá. Majetek většinou nabyla neprávem, upalováním a křivým obviňováním lidí ze satanismu, čarodějnictví, hlavně během středověku. Ale ne, západní člověk prostě nenávidí islám, ten je nejhorší, co? Jestli si myslíš, že Buddhismu je náboženství míru, tak to taky není zas tak úplně pravda, ano, Buddha kázal mír a lásku, nicméně před příchodem Číňěnů do Tibetu mezi sebou vedly války buddhistický kláštery. Takže to ber jako mou antitezi - Buddhismu není všeobecně náboženství míru :104:
09.01.2013, 01:12
Meleš blbosti. Nikde jsem nepsal, že byla církev svatá, právě naopak, bylo to svinstvo a jsem rád, že jsme se z její staletí trvající hrůzovlády vymanili. Já psal o Ježíšovi, ten je pravým opakem církve. Sice s jeho učením nezcela souhlasím, nemohu o něm však napsat nic negativního, ale co vychválit na Mohamedovi, na jehož popud byla uskutečněná taková krvavá expanze Arabů, která defakto trvá dodnes? Proč nenávidíme islám? To je snadné. Vyndej hlavu z knížek ty šestisemestre a pořádně se podívej na současnou situaci. Křesťanství dávno dostalo rozum a už žádnou z tebou zmíněných praktik neprovádí. Žádné inkvizice, conquisty, kruciáty apod. Nevím o knězích, kteří by v kostelích nabádali ke svaté válce, nevím o tom, že by vyzívali k násilnému šíření křesťanství, což dělají fanatičtí imámové i u nás v Evropě, v zemi, která jim (zatím) neříká pane. Menšiny v křesťanském světě nejsou tak systematicky terorizovány jako v tom muslimském. Dále ať chceš nebo ne, ať křesťanství sebevíce nenávidíš, nemůžeš opomenout to, že naši společnost po staletí formovalo a mnoho zvyků a tradic, do nichž bys to ani neřekl, má původ právě v něm. Tak jako mnoho křesťanských tradic má původ v pohanství. Nedokážeš si představit, jak jsou pro našince odlišné zásady islámu, které se tady ti fanatici snaží prosazovat. Buď rád, že žiješ v sekulárním státě, nikdo tě nenahání do mešit a ohýbat pětkrát denně záda jako pošuk, nikdo nám nezahaluje ženy, nezakazuje alkohol, nezakazuje předmanželský sex apod. Mít za souseda Araba jistě nechceš, ale křesťanů máš spousty a nijak ti zásadně nevadí. Arab tě v případě sebemenšího konfliktu klidně zabije, křesťan ne. Myslíš, když dokážou zabít ze cti vlastní dítě, na nějakého nevěřícího Hundasse by se báli vztáhnout ruku? To těžko. O Buddhovi to samé jako o Ježíšovi. Mluvil jsem o něm, ne o víře, která se z jeho učení vyvinula. Nicméně rozdíl mezi agresí buddhistických a muslimských zeměmi je patrný snad i pro slepce. Srovnávat povětšinou fanatické, nenávistí zaslepené imámy s dalajlámou je taky jako nebe a dudy. Proč bych se měl obávat buddhistů či hinduistů více než muslimů? Množí se copak v Evropě? Vyhrožují snad jejich duchovní zničením naší civilizace? Rekrutují se z jejich řad teroristi a mudžáhidé? Jsou jejich země tolik agresivní a nábožensky expanzivní jako muslimské? Omezuješ problém islámu na konflikt s křesťanstvím, resp. judaismem, ale ono je v ostrém konfliktu se všemi, kteří jim kdy zkřížili cestu. S hinduisty v Indii či Nepálu (hinduisté tam jsou doma, a tedy v právu, muslimové jsou ti, co se tam vetřeli a začali dělat problémy), s buddhisty v Thajsku, s oficiálně atheistickou Čínou (Ujguři), v Africe i s mnohými pohanskými kmeny. Proč v každé zemi, kde jsou muslimové v menšině, a tedy ne náboženským hegemonem, operují nenávistné separatistické skupiny, ať jde o Filipíny, Thajsko, Srí Lanku, Indii, Čínu, bývalé sovětské republiky, především na Kavkaze, celá subsaharská Afrika (nejostřejší konflikt je v Súdánu, Nigérii a Mali), v bývalé Jugoslávii, teď už tvoří enklávy i v mnohých západo- a severoevropských městech, kam se bojí nejen původní obyvatelé, ale i policie už tam nedokáže sjednat pořádek a raději se takovým čtvrtím vyhýbá. A ty se mně budeš po tomhle všem tak blbě a provokativně ptát, proč všem vadí islám? No to snad ne.
09.01.2013, 12:46
Já nevim člověče, jestli neumíš číst nebo seš tak hloupej. Možná ti to stálo nedošlo, ale mě vážně tyhlety věci vysvětlovat nemusíš. Já jsem nikde neřek, že např. v Jemene je islám stejný, tak jako jinde. Např. v SAE platí šaría v plné podobě, ale jinde nikoli. Kde jsem psal, že křesťanství doteď dělá to, co dělala za středověku? Ty mě dáváš do pusy něco, co jsem vůbec neřek ! Nejen že nechápeš a nevnímáš text, ale navíc si do toho přidáš pár svých věcí a uděláš z toho deinterpretaci. Já nemůžu za to, že si asi přede mnou připadáš blbě, to je ale už tvůj problém. Já jsem nikde nenapsal, že islám je všude v každé zemi stejný, např. v Jemenu bych vážně žít nechtěl. Možná jsi to nepochopil, ale na rozdíl od tebe mám určitou erudici, jsem sám se sebou spokojenej a to že ti nenapíšu o islámu všechno co vim, neznamená, že to nevim ! To jen ty si zřejmě potřebuješ kdovíco dokazovat. Já to ani celý číst nebudu, protože to nemá pro mě smysl !
09.01.2013, 13:00
Ty jsi to asi nepochopil, ale já se tě na nic vůbec neptám a jenom jsem ti ukázal, že tvoje averze vůči islámu je založena na neznalosti základní problematiky. A že jsi psal, že Buddhismus je nábožensví míru je pěkná blbost, je to typickej zkreslující pohled západního člověka. Jinak mě nic nemusíš vysvětlovat, na rozdíl od tebe nesoudim nábožentví (např. islám) jako celek na základě toho, že pár duchovních má agresivnější vize a rétoriku. Média se pak nejvíce na takový lidi zaměřují, selektují informace tak, že z toho vždy vzejde to nejhorší a člověk jako např. ty to pak strašně žere, věří tomu, a pak soudí islám obecně jako agresivní náboženství. Jak mi třeba vysvětlíš, že v Koránu se praví, že židovská Tóra je svaté písmo, ale Židé toto písmo zkomolili, kdežto islám se snažil obnovit čistotu víry Abrahama? Tobě jaksi člověče nedochází, že Islám, křesťanství a židovství se během dějin navzájem ovlivňovalo a působilo na sebe. Islám např. převzal židovskou víru v anděly a tak podobně. Víš co to je náboženský fundamentalismus? To existuje v každém náboženství a nejenom v islámu. Vždy se najde někdo, kdo vytrhne z kontextu určitá dogmata, udělá vlastní svévolnou exegezi písma, která je v např. v islámu přísně zakázaná, no a pak je z toho to, co vidíme v televizi. Ale podle těchto případů soudit náboženství jako celek... to se na mě nezlob, to je vážně pod úroveň.
09.01.2013, 13:21
Náboženský extrémismus existuje všude: v křesťanství, islámu, židovství, buddhismu, hinduismu ! Myslím ale, že by sis měl zjistit něco o mezináboženském dialogu. V roce 1986 byla náboženská setkání v Assisi, která svolal jak Pavel II, aby se všechna náboženství společně modlila za mír ve světě ! Od 20. století se podstatěn dobře vyvíjí mezináboženský dialog a ekumena ! Možná to ale nedokážeš přenýst přes srdce, že mezináboženské ekumeny se pravidelně za několik let účastní představitelé všech světových náboženství - Hinduista, muslim, křesťan, zoroastrovec, buddhista, Žid, Taoista se spolešně modlí s papežem za mír ve světě ! Jak je to možný, když podle tebe je islám jako celek agresivní? Myslíš, že si žádný věřící z těchto nábožesntví nebere z těchto setkání příklad ?!
09.01.2013, 14:44
To, že dávám na konec věty otázku, neznamená, že něco nevim a že se tě na něco ptám, ale je to myšleno jako otázka řečnická, zkrátka se tě ptám, abych věděl, jakej pohled na věc máš ty ! To že to bereš tak, že se tě vysokoškolák ptá na něco co sám vystudoval, to jen svědčí o tom, že seš přesvědčen o svojí nadřazenosti a svojí pravdě.
10.01.2013, 19:28
"Ty mě dáváš do pusy něco, co jsem vůbec neřek !" Ale přesně tohle děláš ty mně, tak sis to konečně okusil z druhé strany, jaké to je :-). Já to psal proto, že stavíš všechny náboženství na stejnou rovinu, ale nelze na ni stavět dvě náboženství s odlišnou fází vývoje – dnešní upadající křesťanství a agresivní, stále expandující islám. Ptal ses, proč mě vadí islám, tak jsem argumentoval současným stavem islámu a právě tys tady na mě začal chrlit staletí staré křesťanské praktiky, tak se laskavě prober. Buď si ujasni, co chceš vlastně psát, nebo do toho vůbec nechoď. Nezvládáš to. Prokázal jsi, že máš na toto téma erudici, ale asi jsi nevytáhl hlavu z knížek a nepodíval se, jak to ve světě chodí doopravdy (ten se totiž knihami, idealizovanými jejich autory neřídí), když přes ty všechny problémy, jež islám ve světě způsobuje – a že jich není rozhodně málo), se ho stále zastáváš. Co je napsáno v knížkách je jedna věc, ale ve výsledku náboženství dělají jeho věřící, ne nějaké knížky. Když tě podřízne nějaký mudžáhid, to, že jen blbě pochopil, jeho víru, ti život nevrátí. Nicméně nikde jsem si nevšiml, že bys v duchu „mírumilovného“ proroka vysvětlil počáteční arabskou agresi, kterou kdyby Karel Martel neodrazil, zasáhla by i celou Evropu? Jak tohle naroubuješ na mírumilovné učení mohameda? Oni mečema rozsévali po světě mír a lásku? Já nikde nepsal, že islámský fundamentalismus je jediný, ale že je v současné době je nejsilnější a má na štítu nejvíce obětí. Nevím, co ty, ale já nevím o buddhistech či hinduistech, kteří by vyhlašovali svaté války, prováděli napříč světem teroristické útoky apod. Pokud jsou hinduističtí radikálové, tak v Indii a vystupují proti muslimům, kteří tam nemají absolutně co pohledávat. Je třeba rozlišovat mezi ofenzivní a defenzivní agresí. Ty očividně všechen fundamentalismus házíš do jednoho pytle. Ukaž mi jediného hinduistického radikála v Evropě? Zato muslimských je tady požehnaně. Jejich víra totiž není založena na bezpodmínečném šíření, což se odráží v permanentní agresi věřících, to je doménou pouze monotheistických náboženských systémů. Hinduismus, který má za celá léta tisíce bohů, se sám o sobě nebude bránit jednomu novému příchozímu, pokud jeho věřící nezačnou rozsévat do jejich řad smrt. Polytheismus těžko může být tak netolerantní jako monotheismus, který má jen jednoho jediného a tomu přisuzuje jedinou, v tom je ten podstatný rozdíl, na který poukazuji. Poukazuješ na pár duchovních z ekumenického setkání, ale že jsou tisíce radikálních imámů a ajatoláhů, kteří hlásají nenávist proti naší podle nich nemorální úpadkové civilizaci, ti zřejmě uniká. Píšeš o pár agresivních duchovních a zanedbatelném množství jejich fanatických stoupenců, ostatně to bylo vidět názorně v Egyptě, kde volilo islámistické strany nějakých 80 % voličů, to je opravdu jen pár. To snad ani nestojí za řeč. To víš, že křesťanští kněží dělali to samé, ovšem ve středověku, ne dnes. A právě proto mně křesťanství v dnešní formě nevadí. Já nesoudím islám jen podle médií, ale především podle vlastních zkušeností, či od lidí, kteří v islámských zemích byli, a tak vím, jaký panuje v západní Evropě bordel, jak se zde rozpínají a užírají nám prostor, či jak nepředstavitelná teokracie pro nás Evropany panuje v Saúdské Arábii. „Tobě jaksi člověče nedochází, že Islám, křesťanství a židovství se během dějin navzájem ovlivňovalo a působilo na sebe.“ To je novinka jak prase, fakt? A psal jsem snad někde opak? A co vlastně tato skutečnost mění na mé tezi, že islám je ze současného tria nejagresivně
10.01.2013, 19:29
Jestli filosofické fakulty chrlí tucty takových zabedněných namyšlených blbů jako ty, kteří si nevidí ani na špičku nosu, tak je mi pak jasné a ani se nedivím, proč je naše společnost v tak hlubokém morálním úpadku ;-)
08.01.2013, 17:00
0
Ten tvůj příspěvek, to je to samý jako kdybys řekl, že křesťanství je náboženstvím idiotů a že Ježíš měl HIV, protože si nenechal udělat transfúzi krve, tak jako to dělaji dneska svědkové Jehovovi.
09.01.2013, 00:42
Náboženství vymytých ovcí, které své pastýře poslechnou na slovo, i když v dnešní době ani zdaleka ne tak jako u islámu. Alespoň nevím o křesťanských svatých bojovnících, a sebevražedných atentátnících. O agresi USA do islámských zemí nemluv, ta nemá s náboženstvím nic společného. Tam jde jasně o zištné ekonomické cíle, to jen islamisti v ní vidí náboženský podtext. Já s islámem bojovat nechci. Nejraději bych jej oplotil a nechal jej být svému osudu, ale rozhodně ty pošuky netahal do Evropy. Podívej se, jaké s nimi jsou problémy ve Francii, Belgii, Nizozemsku, Anglii, proti tomu zlatí naši cikáni. My jsme si cestu ze jha středověkého tmářství dávno našli, oni však nikoliv.
09.01.2013, 13:01
Kde jsem tady mluvil o agresi USA do islámských zemí? To sis zase jenom vymyslel :107:
09.01.2013, 14:22
Sebevraždeně se chovají hlavně sekty, i když je na pováženou, zdali se může slovo sekta používat, protože je v podstatě docela pejorativní a hodnotící ! např. skupina Óm šinrikjó spáchala v 90. letech atentát v tokijském metru, dále sebevraždy a vraždy páchají hlavně kontaktéři s mimozemskou civilizací, což jsou sekty, jež v dnešní době normálně působí v ČR, hlavně na internetu. Ty máš prostě v hlavě jenom islám a nic jinýho. Přitom v dnešní době existuje v ČŘ tolik nových náboženských hnutí, které se chovají podobně, né-li hůř jak islámští extrémisté :102: Musim konstatovat, že by ses měl držet střední cesty, pustit tu svoji averzi vůči islámu a vyvarovat se extrémům :107: Každé náboženství má svoje extrémní příznivce, kteří dezinterpretují např. Korán nebo Bibli, ale proč podle toho soudit dané náboženství jako celek?
10.01.2013, 19:40
Proč se zabývám právě islámem? Nechal jsi hlavu v zzáchodu? Které jiné náboženství je v současné době na tak silném vzestupu? Jejich porodnost, náboženská skladba imigrantů, kterých tvoří muslimové největší procento, radikalismus, který je v současné době u nich největší (řezání hlav, bombové útoky, lynče apod.), fraška jménem Arabské jaro, která nevede k ničemu jinému než nastolení islámských republik, rozvoj islámského terorismu apod.? Tyhle sekty jsou uzavřené celky a většinou neverbují lidi násilím, ale verbují do svých řad slabší kusy za pomocí manipulace, kdežto muslimové jsou schopni a taky to v mnohých zemích dělají, v rámci šíření své víry i zabíjet. O USA jsem psal proto, že šlo o typický argument obhájců islámu, ne, žes to tady uvedl konkrétně ty. Já s politikou USA nesouhlasím, ale není to ani náhodou omluva toho, jak se současní muslimové po světě chovají. Pokud proti excpanzi islámu nezakročíme teď, už nebude jiná možnost. Já nechci na jejich země úrtočit, já chci jen zastavit proces imigrace do Evropy, která je proti vůli většiny občanů, jsem proti tomu, aby si tady pošuci, kteří jsou mentálně na úrovni středověku, stavěli svoje svatostánky a hlásali tady svoje bludy, protože Evropa už si tímto tmářstvím prošla a nepotřebuje se do těchto dob opět vrátit.
08.01.2013, 16:59
0
Ještě bych chtěl upozornit, že věda o náboženství není teologie, ale religionistika, ale většině lidem to stejně nic neříká a pletou to dohromady :102:
09.01.2013, 00:37
Já znám rozdíl mezi teologií a religionistikou, jednu dobu jsem chodil s religionistkou. Nakonec to vzdala, jelikož ji to nebavilo. Už jen slovo věda je s teologií v rozporu. Náboženské učení je nezpochybnitelné dogma, věda je dynamicky se vyvíjející disciplína, proto je snáze aplikovatelná na naši dobu, v níž náboženství postrádá význam. Škoda jen, že jsme dosud nedokázali najít náhradu za náboženství ve věci utužení morálky, to by dnešní společnost vážně potřebovala. Ale k náboženství se skutečně vrátit nechci, tedy k tomu monotheistickému ne. Zaštiťuje se mírem, ale dokázalo, že jak se mu dá moc, vždy tíhne k agresi a násilné expanzi.
09.01.2013, 13:03
Jednoduše řečeno - nábožensví je v podstatě myšlení předvědecké a je to jenom psychologická projekce. Uvedu příklad, že člověk je pořád náboženský - třeba když vidíš malou holčinu, jak si hraje s panenkou - mluví s ní, jakoby byla živá, prostě jí dává duši, oduševňuje ji ! A to je právě ono - je to projekce - takhle vznikalo kdysi dávno i uctívání svatých soch, různých model atd.
09.01.2013, 14:25
Nemáš pravdu. Jde v podstatě jen o to, jestli teologii považuješ za vědu či nikoli. Dále je třeba říct, že religionistika vznikala původně na teologických fakultách, ze kterých se pak odštěpila. Terminologie religionistiky a teologie je v podstatě stejná, což je taky docela problém.
09.01.2013, 14:35
Nábožensví není žádné nezpochybnitelné dogma ! Pozor na to - takhle to můžeš říct, pokud jsi sám věřící ! Náboženství je jenom psychologická projekce - to už o něm říkal kdysi dávno Ludwig Feuerbach a Zikmund Freud ! Náboženství je iracionální !
10.01.2013, 18:55
Náboženství je nezpochybnitelné dogma podle jeho věřících. Tím jsem jen nastiňoval rozdíl mezi vědou a náboženstvím. Religionistika se snaží na věc nahlížet z pohledu vědeckého, teologie z pavědeckého, nezajímají ji důkazy, výzkumy, nic, je rigidní, svéhlavá, tvrdohlavá a stojí si vždy na svém, čímž se obojí staví do opozice. Proto se záonitě musely rozdělit, jinak to ani nešlo.
08.01.2013, 16:55
0
Ale houby. Máš v hlavě obraz islámu takovej, jak ti ho předkládají média. Ty teroristický útoky páchají různý sekty, odnože islámu, který maji většinou s původním islámem pramálo společnýho. Možná bys nevěřil, ale sám Muhammad se na arabským poloostrově snažil napravit sociální solidaritu a křivdy vůči obyvatelstvu. To, co z toho nakonec vzešlo za větve a sekty, to už není chyba jeho, ale vývoje historie. A to že je islám misijní náboženství ještě neznamená, že je krvelačný a dobyvačný. Když už chceš o tom mluvit srozumitelně, tak ber Muhammada takovýho, jakej byl, ale nemůžeš mu přišít na triko něco, co vyloženě vzniklo během několika staletí díky historickýmu vývoji. Náboženský fundamentalismus existuje i v křesťanství, kde jsou různý sekty a ti, kteří jsou sice z větve křesťanství, ale který s tím původním křesťanstvím mají pramálo společnýho - např. svědkové jehovovi atd. Jinak ten můj příspěvek není komparace Muhammada a Buddhy, ale jenom jsem se snažil ukázat společnou myšlenku Buddhismu a Islámu = myšlenku střední cesty. Můžeš se dohadovat, ale já jsem vědu o náboženství dávno absolvoval a mám za sebou 6 semestrů studia :102:
09.01.2013, 00:26
Ty máš zase obraz takový, jaký nám předkládá připosraná multikulti sorta o mírumilovné civilizaci, aby náhodou neurazili ty zahadrované pošuky, ale že jsou tam lynče, bičování a sekání končetin na denním pořádku, ti asi uniká. Islám je monotheismus, tedy opovrhování ostatními náboženskými systémy, vyvyšování se, intolerance, xenofobie apod. je v něm zakořeněná. Stejně jako v křesťanství či judaismu. Kdyby byl Mohamed takový mírotvůrce, tak by za jeho života Arabové nedobyli tolik území a neprolili tolik krve. Jak jsem psal, v dobyvačnosti se mu mohou rovnat snad jen Alexandr veliký či Čingischán. Jdi hlásat koptským křesťanům o tom, jak jsou muslimové mírumilovní tvorové. Výzva k džihádu, šíření islámu po světě, dhimmi musí státu odvádět poplatky, aby vykoupili svoje kacířství, smrt za konverzi od islámu, když si chce vzít dcera nemuslima, raději ji zabijí, aby tím nebyla pošpiněna čest rodiny, jinověrci si nemohou stavět nové modlitebny, naproti tomu rádi si přestavují bývalé kostely na mešity (viz. Hagia Sofia, svého času nejvěhlasnější křesťanský svatostánek) a co nemohou využít, raději zničí (Buddhové v Afghanistánu, momentální snahy islámského bratrstva o zničení pyramid, které snad neprojdou), dále jsou dhimmi perzekuovaní a omezení v mnoha právech, to jsou skutečně projevy mírumilovného náboženství. Ani nemluvím o zvířecích obětech, které už dávno křesťanství zakázalo a islám se k nim zase zpět vrátil, zpět k pohanství. Já jsem pohan, ale novopohan, s takovými barbarskými praktikami se neztotožňuji. Ježíš neverboval lidi do války, ale nabádal k lásce a lidem pomáhal, Mohamedova mašinérie jen životy brala. Evropě se vyčítají křížové výpravy, které trvaly jen nějaké tři století, kdežto islám atakoval Evropu od svých ranných dějin defakto do současnosti. Kdyby šlo o projevy pouhých sekt, proč třeba v Egyptě volilo 80 % lidí islamisty? Mluvím o Ježíšovi, ne o církvi, která jeho učení znásilnila a úplně převrátila. Inkvizice, desátky, papeži a biskupové, kteří hlásají střídmost a sami žijí v honosných palácích a oděni zlatem. Je toho ještě mnohem více, co mám na srdci, ale nemám čas, musím už jít chrápat.
09.01.2013, 00:30
Ještě pár mírumilovných vět z posvátné knihy mírumilovného náboženství (kopíroval jsem to narychlo, tak tam je pár zmatků a nedokončených vět, ale mírumilovnost, láska a pochopení z toho skutečně čiší): Súra 3: Rod `Imránův, ája 28: Nechť si věřící neberou nevěřící za přátele místo věřících! Kdo tak učiní, nedostane se mu od Boha ničeho, leda v případě, že byste se od nich obávali nějaké hrozby. A Bůh vás varuje před sebou samým a u Boha je cíl konečný. Súra 4: Ženy, ája 89: A přáli by si, abyste stali nevěřícími, jako jsou oni, a abyste byli stejní. Neberte si mezi nimi přátele, dokud se nevystěhují na stezku Boží! A jestliže se obrátí zády, pak je chyťte a ZABTE !!!, kdekoliv je naleznete! A neberte si z nich ani přátele, ani pomocníky. Súra 4: Ženy, ája 139: Ti, kdož si berou nevěřící za přátele místo věřících, hledají snad u nich moc? Vždyť moc veškerá patří Bohu. Súra 4: Ženy, ája 144: Vy, kteří věříte! Neberte si nevěřící za přátele místo věřících! Chcete snad proti sobě dát Bohu oprávnění zjevné? Súra 5: Prostřený stůl, ája 80: A vidíš mnohé z nich se přátelit s nevěřícími. A to, co již dříve pro sebe si připravili, je tak hnusné, že Bůh se na ně rozhněval - a v trestu svém budou nesmrtelní! Súra 8: Kořist, ája 12: A hle, Pán tvůj vnukl andělům: „Jsem s vámi, podpořte tedy ty, kdož uvěřili! Já vrhnu do srdcí těch, kdož nevěří, hrůzu a vy bijte je po šíjích a bijte je po všech prstech!“ Súra 8: Kořist, ája 65: Proroku, povzbuzuj věřící k boji! Bude-li mezi vámi dvacet vytrvalých mužů, porazí dvě stě, bude-li jich mezi vámi sto, porazí tisíc nevěřících, neboť to jsou lidé nechápaví. Súra 9: Pokání, ája 5: A až uplynou posvátné měsíce, pak zabíjejte modloslužebníky, kdekoliv je najdete, zajímejte je, obléhejte je a chystejte proti nim všemožné nástrahy! Jestliže se však kajícně obrátí, budou Súra 9: Pokání, ája 29: Bojujte proti těm, kdož nevěří v Boha a v den poslední a nezakazují to, co zakázal Bůh a Jeho posel, a kteří neuctívají náboženství pravdy, z těch, kterým se dostalo Písma dokud nedají poplatek přímo vlastní rukou, jsouce poníženi. Súra 9: Pokání, ája 123: Vy, kteří věříte! Bojujte proti těm z nevěřících, kteří jsou poblíže! Nechť ve vás naleznou tvrdost a vězte, že Bůh je na straně bohabojných! dodržovat modlitbu a dávat almužnu, nechte je jít cestou jejich, vždyť Bůh je věru odpouštějící, slitovný. Súra 47: Muhammad, ája 4: A když se střetnete s nevěřícími, udeřte je do šíjí, a až jim způsobíte úplnou porážku, pevně je spoutejte! A potom je buď omilostněte, anebo je propusťte za výkupné, pokud válka neodloží své břímě. A tak budiž! Kdyby Bůh chtěl, pomohl by si sám proti nim, avšak nečiní tak proto, aby vás jedny druhými podrobil zkoušce. A Bůh nedopustí, aby se ztratily skutky těch, kdož byli zabiti na cestě Boží. Súra 48: Úspěch, ája 16: Rci těm z kočovných Arabů, kteří vzadu zůstali: „Budete vyzváni k boji proti lidu obdařenému velkou bojovností; a budete proti nim bojovat, leč by přijali islám. Uposlechnete-li, Bůh vám dá odměnu překrásnou, avšak obrátíte-li se zády, tak jak jste se již obrátili dříve, potrestá vás trestem bolestným.“ Súra 48: Úspěch, ája 29: Muhammad je posel Boží; a ti, kdož jsou s ním, strašní jsou proti nevěřícím, však laskaví mezi sebou. Súra 61: Sevřený šik, ája 4: avšak Bůh věru miluje ty, kdož bojují na cestě Jeho v sevřeném šiku, jako by byli stavbou olovem spojenou. Súra 61: Sevřený šik, ája 11: Uvěřte v Boha a posla Jeho a veďte boj na cestě Boží majetky svými i osobami svými! A to bude pro vás nejlepší, jestliže jste vědoucí! Súra 66: Zákaz, á
09.01.2013, 13:05
Ty máš zase obraz takový, jaký nám předkládá připosraná multikulti sorta o mírumilovné civilizaci, aby náhodou neurazili ty zahadrované pošuky, ale že jsou tam lynče, bičování a sekání končetin na denním pořádku, ti asi uniká. prosimtě, hádat se nebudu, ale napíšu to jasně a stručně tak, abys mě pochopil - to, že i těch problémech v náboženství nemluvím, neznamená, že o tom nevím ! My jsme ze školy tak naučený brát minci tak, že má dvě strany, vidět klady a zápory, to ano, ale nemůžeme do tý badatelský práce tahat VLASTNÍ OSOBNÍ POSTOJ, NÁZOR A PŘEDSUDKY. To prostě musí jít stranou - to není jako se bavíme tady. Takhle bych se prostě u zkoušky bavit nemohl !! chápeš.
09.01.2013, 13:08
Proroku, bojuj usilovně proti nevěřícím a pokrytcům a buď k nim přísný! Jejich útočištěm bude peklo - jak hnusný je to cíl konečný! Vidím, že se vyznáš, ale bereš to trochu špatně. Bojovat usilovně proti navěřícím a pokrytcům snad znamená bojovat proti Židům a křesťanům? Židé a křesťané jsou podle Koránu Lidem knihy a jsou uznáváni ! To, že se pár pošuků neřídí Koránem, tak za to snad nemůžou všichni muslimové, co jsou slušní ! Neblázni !
09.01.2013, 14:55
Islám je monotheismus, tedy opovrhování ostatními náboženskými systémy, vyvyšování se, intolerance, xenofobie apod. je v něm zakořeněná. Stejně jako v křesťanství či judaismu. Tohleto je dobrá blbost, to si snad děláš srandu ne? To že křesťanství a islám monoteismus znamená, že je xenfobní a intolerantní? To jako znamená, že Ježíš, jež představoval na zemi zástupce božího, božího syna, byl intolerantní a xenofobní a říkal intoleranci a xenofobii mezi lidmi? Pokud vím, tak šířil trošku něco jinýho. Další vyvrácení toho tvýho výplodu - tvojí logikou zato - hinduismus je de facto polyteismus (pominu to, že mnohobožství chápou Indové jako jednobožství (což západní člověk není schopnej pochopit, protože uvažuje analyticky - rozděluje vše na části) a protože je to polyteismus, tak to znamená, že je to náboženství obecně tolerantní bez xenofobie ? A co třeba útoky na Báburovu mešitu v Indii? Co třeba hinduištičtí separatističtí tamilové ? Ti jsou tedy tolerantní ? Vysvětli mě to, rád se poučím !
09.01.2013, 15:03
Ani nemluvím o zvířecích obětech, které už dávno křesťanství zakázalo a islám se k nim zase zpět vrátil, zpět k pohanství = ještě v 19. století se prováděly hojně i lidské oběti v Indii v rámci hinduismu, pak to bylo zákázáno. Netýká se to jen křesťanství a islámu, pozor na to ! Když ale nemáš tak rád zvířecí oběti, tak jistě ani neslavíš velikonoce, protože židé žijící v egyptském otroctví museli beránka povinně obětovat z příkazu Hospodina a jeho krví potřít práh dveří ! :102: Hlavně, že plno lidí Velikonoce slaví, a přitom ani neví, co beránek symbolizuje, ale hlavní je, že se mohutně odsuzují islámské zvyky a kultura, co? Západní člověk by se měl nad sebou někdy zamyslet a hlavně ty ! Podotýkám, že nejsem apologeta islámu, beru náboženství jak, jak sama jsou, jak existují, jenom ti ukazuju, že víš možná tak starou belu :102:
09.01.2013, 15:11
Zvířecí oběti nemají s pohanstvím co dělat. Tohleto muslimové dělali vždy a dělat budou ! Každoročně se konají poutě do Mekky, kde se Alláhovi obětují zvířata ! Muslim je muslim, křesťan je křesťan a pohan je pohan ! Pleteš si pojem a průjem ! Pohanské kořeny v tom jistě budou, ale to je jako kdybys řekl, že křesťan je v podstatě Žid, protože křesťanství bylo původně židovská sekta. To je ta samá směšná logika.
10.01.2013, 20:06
Zase úplně převracíš, co jsem původně napsal. Židé a křesťané jsou sice uznávaní, ale nejsou plnohodnotnými občany, narozdíl od menšin v Evropě, které jsou defakto zvýhodňovány, v muslimských zemích jsou na právech hodně ochuzeny. Útok hinduistů na mešitu v jejich zemi, kde nemá historicky co pohledávat, je jasnou reakcí na muslimský radikalizmus, bombové útoky apod.. Až tady u nás začnou dělat muslimové dělat problémy jako v Indii, taky se snad probudíme a začneme se bránit a přestaneme jim stále ustupovat, aby se náhodou neurazili. A s křesťanstvím to nebude mít opravdu nic společného. Navíc obě země (Indie a Pákistán) jsou v permanentním stavu doutnajícího válečného konfliktu kvůli území Kašmíru. Původně i celý Pákistán a Afghánistán byli hinduisticko-buddhistickými. A kdo tam je teď nebudeme si snad namlouvat, že islámizace těchto zemí byla mírumilovná. A kdo je na Indickém subkontinentu doma a kdo se tam přihnal a pobíjet původní obyvatele, přikazoval jim násilím svoji víru a do dnešních dní se stále rozpíná? Nevím o jediném hinduistickém válečném tažení proti islámským zemím, nevím o žádných násilných konverzích muslimů na hinduisty apod. Pleteš jablka s hruškama. Pokud si nejsi schopen uvědomit ten podstatný rozdíl mezi útokem a obranou, tak nemá smysl se s tebou na toto téma vůbec bavit. Chápeš vůbec pojem slova xenofobie? Přečti si pořádně, co jsem psal navrchu za věty. To jsou výňatky přímo z koránu. Všechny význam xenofobie naplňují více než jasně. Co jiného než netolerance je, když někdo prohlašuje tu svoji pravdu za jedinou správnou, svého boha za jediného správného, svoji knihu za nezpochybnitelnou pravdu? Vystupují snad polytheisté vůči okolnímu světu tak opovržlivě jako monotheisté? Neukázali snad monotheisté během tolika staletí náboženských válek svoji intoleranci v praxi? Psal jsem o křesťanství, ne o Ježíšovi, opět překrucuješ moje slova, ale už jsem si zvykl. Oběti – opět jsi buď vůbec nepochopil, co jsem měl na mysli, nebo záměrně překrucuješ moje názory. Jasně jsem psal, že křesťanství se začalo vymezovat oproti těmto pohanským praktikám, kdežto muslimové je vesele praktikují dodnes. Člověk by řekl, že jde-li o nejmladší z hlavních náboženství, bude i nejpokrokovější. Očividně ne. Chce to mně víc číst, ale to ty vlastně neděláš a pak mě chytáš za slova. Velikonoce slavím, ale neobětovávám žádná zvířata. Spousta našich tradic se za ta staletí překroutila, ale podstatné je, co děláme dnes a my dnes žádná zvířata neobětováváme, naopak je zde silný tlak proti takovým praktikám, zatímco muslimové je obětovávají dodnes. Opět fakt, který svědčí v jejich neprospěch.
08.01.2013, 00:27
0
E- magore, mluvíš mě z duše. Držet se střední cesty, to už kázal před tisíci lety Buddha a potom taky Muhammad. V podání buddhismu - držet se zlaté střední cesty, vyvarovat se extrémům. V podání islámu - držet se a nesejít ze stezky přímé :102:
08.01.2013, 00:41
Toho prvního beru, ten hlásal mír a lásku. Toho druhého ne, to byl nejkrvechtivější dobyvatel všech dob (tomu se vyrovnal jedině Čingischán) a zasel jen zlobu, hrůzu a intoleranci. Srovnávat tu špínu s Buddhou, to by se musel v hrobě obracet. Když už, tak Ježíš, toho k Buddhovi přirovnávej.
07.01.2013, 23:31
0
to je hra cinskoamericke cestovky kera jezdi do sev. koreje ...noaco...
07.01.2013, 21:16
0
Hrál jí sám Kim-čong-un? teď se může vytahovat že prej něco vymyslel lepšího než Gangnam Style jihokorejáci
07.01.2013, 06:29
2
Jinak jak bych viděl severní koreu z pohledu běžnýho člověka a ne akademika? No tak aspoň tam lidi žijou podle nějakých vzorů, je tam přísnej řád, kterej musí dodržovat, no a aspon tam funguje nějakej systém, pořádek. Ne jako tady v ČR, kde je bordel všude, každej si dělá v podstatě co chce a že tady poctivý lidi jsou na tom hůř než zloději, to by se ti asi v KLDR stát nemohlo. On ten komunismus v ČSSR měl taky něco do sebe - musel jsi sice držet hubu a krok, ale aspoň jsi od státu dostal práci a byt a mohl sis založit rodinu. Ne jako dneska, že se na podporu rodin sere a rodí se akorát tak cikáni, který si dávky vždycky vyřvou na sociálce, protože se jich bojí. Upřímně já už ani nemám, co bych blil, protože to, co se tady děje, nemá obdoby !
07.01.2013, 13:07
Pokud je řeč o ČSSR, mluvíme o socialismu. Komunismus je beztřídní společnost bez existence státu. Další věc u které bych se zastavil je "přísnej řád" - pod tím si mám vybavit co? Já pod tím vidím vymahatelnost práva. Což by měla být vlastnost každé demokratické společnosti.
07.01.2013, 13:09
Musel jsi držet hubu a krok - to je taková fluskule. Huba a krok se držela možná v kriminále. Socialistická společnos v ČSSR byla samozřejmě svobodnější, než se nám buržoasní media snaží namluvit.
07.01.2013, 22:00
Hundass - V tomhle ti dávám za pravdu. Každá mince má dvě strany, každý systém má svoje výhody, ale i úskalí. Taky mi chybí pořádek, co tady panoval za předchozího režimu, jenže ten byl zase vykompenzován ztrátou svobody. Domáháme se lidských hodnot, které ale nemůžeme mít všechny současně. Je na každém z nás, jak se rozmyslí a které upřednostní. Svoboda a demokracie s sebou zákonitě nese víc osobní odpovědnosti a rizika být obelstěn vychytralými. Ten, kdo naopak upřednostňuje pořádek a jistoty, si zase musí uvědomit, že zaplatí svobodou a prosperitou společnosti. Já osobně bych viděl ideální stav někde uprostřed. Morální bahno, do nějž upadá současná kapitalistická společnost, se mi hnusí, neméně však se mi hnusí totalitní metody režimu předchozího.
07.01.2013, 22:10
ALi - ty víš prd, co je pravda a co se nám media snaží namluvit, když jsi v minulém režimu nežil, jen spekuluješ. Já vlastně taky, za revoluce jsem chodil tuším do první třídy. Nicméně nestuduji jen z internetu, ale bavil jsem se na toto téma s mnoha lidmi, jež dobu normalizace zažili a nejde o žádné podnikatele, kterým by stálo zato zastávat se za každou cenu kapitalismu. Ano, najdou se lidi, kterým minulý režim vyhovoval více, ale stejně tak lidi, kterým vyhovuje více současný. A rozhodně nejde o žádné buržoazní vykořisťovatele. Nemám mezi známými žádné Klause, Bushe, Rotschieldy, Rokefellery, ani Buffety, Murdochy.
08.01.2013, 00:21
Základní vymezení (definice) Socialismus = (z latinského socialis družný, společenský) je ucelený myšlenkový systém, který vznikl jako reakce na industrializaci. Samotný termín podléhá době a místu užití, kdy může znamenat velmi odlišné postupy. Oxfordský slovník světové poltiiky ho dělí na sociálně-demokratický, marxistický a utopický (komunistický).
08.01.2013, 00:24
Huba a krok se držela kamaráde, musel jsi poslouchat režim, jinak jsi byl považován za kolaboranta a zkrátka za odpůrce režimu. Držet hubu a krok znamená v akademickým podání akceptovat režim bez výhrad, to je jen hovorovej výraz, žádná FLOSKULE to není.
06.01.2013, 21:36
0
a řídí to Kim čonk il
06.01.2013, 22:42
Ten už je pod drnem, teď je ve hře Kim Čong Un.
07.01.2013, 00:38
A je online?
07.01.2013, 00:47
Já nevím, asi jo.
07.01.2013, 00:51
Zkoušel jsem to spustit na jejich stránkách, ale nejde to. Asi vešketou 16 bit kapacitu serveru má soudruh Kim Čong Un blokovánu pro sebe (
06.01.2013, 19:12
0
Je to FAKE! Protože KLDR je technologicky velmi rozvinutá země, která strčí celý svět do kapsy. Severní Korejci chtěli Billu Gatesovi vytřít zrak, a proto vyvinuli svůj autonomní operační systém WIN-KIM, který je velmi progresivní a již spolupracuje s procesorem 486 a grafikou Herkules…
07.01.2013, 00:54
Taky jsem o jejich náskoku slyšel. Gates už je ale kopíruje a dal na trh jejich obšlehlý systém pod krycím názvem Win8 - asi proto, že je to původní 8 bit systém. Vypadá to stejně a má to dokonce i některé stejné funkce, jako například funkce - nejde to vypnout, nelze to pochopit, nebo nedá se na to ani dívat (
06.01.2013, 18:08
0
USA je teroristická země, která okupuje jiné státy a provádí agresivní výpady za učelem svržení legitimních vlád a nastolení kolaborantského loutkového režimu. USA jsou největším nepřítelem demokracie a míru. KLDR jim statečně vzdoruje již desítky let. Každý slušný člověk byl měl minimálně morálně podporovat statečné usilí korejského lidu, násilně rozděleného americkým imperialismem a neustále sužovaného embargem.
06.01.2013, 19:45
Každý slušný člověk by ti měl nakopat prdel.
07.01.2013, 14:57
Děkuji Alimu za politické školení.
06.01.2013, 16:12
0
uz to ma i svou domenu http://www.pyongyangracer.co/
07.01.2013, 00:43
Load se zasekne v 1/3. Asi jako všechno z jejich produkce I
07.01.2013, 00:48
Nezasekne, to jen v jedné třetině nestačí tvůj počítač. Holt na severokorejské hry potřebuješ větší mašinu.
07.01.2013, 01:01
Čekal jsem kdo s tím odůvodněním přijde, ale že to budeš zrovna Ty ((((((((( Na mou kalkulačku s procesorem přilepeným leukoplastí a plastelínou na zadní straně mi nesahej! Je to ten nejvýkonnější počítač v naší lesní osadě!!! Tedy až po digitálkách náčelníka. Ale to se dalo čekat, koupil si je v roce 1992 u mezinárodního obchodníka Vu Huon Čonga ve stánku na levnou krásu před nádražím, tak je to prakticky nová mašina s monochromatickým dvouřádkovým monitorem a koženkovým páskem s gumovou přezkou. Má k tomu i pentelovou grafickou jednotku s gumou na opačném konci, která potiskuje libovolný formát papíru a někdy i jiné věci. Kdyby byl náš náčelník gramotný a měl do toho tuhu, tak bys viděl, jaké věci by s tím dokázal!
07.01.2013, 15:05
Wolwe můžu ti prodat počítač Tesla PMD 85 za dobrou cenu, je to super výkoná mašina kterou já ani nevyužiju.
06.01.2013, 13:28
0
nestahl jsem si zvuk a jak to pisklo tak mi to malem utrhlo uši pičata hra jedna
06.01.2013, 13:15
0
Prečo je tam anglický komnetár, keď je to hra z KĽDR?
06.01.2013, 12:26
2
Podle mně to v klidu rozjede Nokia 3310.
06.01.2013, 12:54
To byla dobrá společnice, ale moc dlouho mně nevydržela. Dva roky a šla do kopru.
06.01.2013, 12:24
0
Pravděpodobně je třeba barevnej monitor, karta co podporuje 32bit hloubku barev, 16 MB RAM a možná postačí první pentium :-D
06.01.2013, 12:22
0
LOOOL Nevíte jaké to má HW nároky?
06.01.2013, 12:24
OS: Microsoft Windows Vista nebo 7 CPU: Intel Core i7 nebo AMD Phenom II RAM: 3GB HDD: 10GB volného místa GPU: ATi Radeon HD 5700 Series / karty podporující DirectX 11
06.01.2013, 12:36
Tak to nerozjedu mám Windows 8 enterprise.
06.01.2013, 12:48
to je ten základní že yo?jak to funguje?já mám 7 profesiona.uvažujuo stažení 8,ale v diskuzích na to dost nadávaj.poraď vlastní zkušenost
06.01.2013, 12:53
Mám XP a nehodlám se jej jen tak vzdát.
06.01.2013, 13:23
Základní je verze PRO a ještě 2 další.Win 8 enterprise je rozšířená verze.Předtím jsem mněl win7 ultimate,no rozdíly jsou velké,systém mi připadá o hodně svižnější.Zmizelo tlačítko start,všechno se ovládá v postranních panelech-uživatelské rozhraní je zcela jiné,s možností dotykového ovládání...atd.Po pravdě nevím,asi jde o sílu zvyku.
06.01.2013, 13:28
inu,stejně si ještě počkám až bude pořádná verze s integrovanou češtinou a bez debilního aktivátoru.moc si mě nepřesvědšil,ale určitě ho chci vyzkoušet
06.01.2013, 13:48
http://tracker.cztorrent.net/torrent/windows-8-cz-all-in-one-2012-x86-x64/232628
06.01.2013, 13:51
http://technet.idnes.cz/windows-8-a-7-rozdily-0qm-/software.aspx?c=A121021_112441_software_dvr
06.01.2013, 13:55
dík,ale nejsem tam registrovanej a tohle mi píše už pěkně dlouhou dobu. CHYBA: Byl dosažen maximální počet registrací. Zkuste to později... Tam se snad nedá nikdy registrovat
06.01.2013, 14:30
voorle napiš mi na zodiac1937@seznam.cz něco ti pošlu
06.01.2013, 15:06
tož já čekám
06.01.2013, 15:24
Už to tam máš.
06.01.2013, 22:22
mám xp ale kvuli hitmanovi se jich vzdám
06.01.2013, 12:16
0
njn c64 hadr
06.01.2013, 11:33
0
se tam odstěhuj Slasher pičo
06.01.2013, 11:24
0
a takto si celá KĽDR robí z nás piču
06.01.2013, 10:58
2
ale kdoví,jak je to starý-tady ty naše vypičený,ulhaný média vám něco naservírují a vy všemu hned jak kundy věříte-co když je ta hra třeba deset let stará????Kdoví,jak si tam ve skutečnosti žijí,ale západní média z nich musí zákonitě udělat piče,protože začínají do vesmíru vypouštět rakety,brzo budou lítat i do vesmíru a všichni vidí,že to jde i bez jejich dolarů a demogracie..
06.01.2013, 11:04
má pravdu ten soudruh
06.01.2013, 11:22
Slasher - Je to z listopadu 2012 - uvedli to na trh s dost velkou slávou. Nešlo to přehlédnout.
06.01.2013, 11:54
Žijí si tam asi takhle: http://www.zvraceny.cz/foto/471-korea-ze-satelitu/
06.01.2013, 12:08
Když se USA zachovaly proti bezpečnosti a pravidlům NATO, tak vše bylo v pořádku a nic se nedělo, prakticky si dělaj co sami uznaj za vhodný, ale když se zachová proti pravidlům KLDR, tak jsou najednou největší vyvrhelové a hned se to troubí do světa, přičemž naše pro-americká média se toho samozřejmě chytnou a vytvoří pro nás ovčany ten obraz, jakej máme správně o KLDR mít. Jak už zpíval Karel Kryl - zaujímáme postoje, místo toho, abysme stáli. A tak je to pořád ;-)
06.01.2013, 12:26
Já proti jejich jaderným testům nic nemám, pokud zůstanou jen v úrovni testování, spíš je zarážející, že většina HDP jde do armády, zatímco lid hladoví. Za takovou cenu není divu, že se dostali ve zbrojení tak daleko. Mít takové výdaje na armádu, taky bychom to dotáhli tak daleko. Dělat tady lidi celej den na poli či v továrně za hrst rýže, taky bychom na tom byli ekonomicky jako Čína. Mimo to, proti posledním testům KLDR se ohradila i Čína, takže něco bude asi v nepořádku, když i soudruhům z ČLR se to nelíbí.
06.01.2013, 14:40
No to ano, já jenom ale poukázal na to, že v podstatě se proti pravidlům zachovaly a ne jednou i USA a mnohem hůř, než samotná KLDR. Tím však KLDR nijak nehájim ani se jí nezastávám, jenom naznačuju, že na světě jsou daleko větší kurvy Amíci a nikdo nemůže proti nim nic říct, tak jako nevim, jestli je pro svět hrozbou KLDR a její program ?! Spíš bych řekl, že USA - Pokud se nepletu, tak když USA testují své zbraně, nikoho se na povolení neptají. A když mohou USA, tak může i kdokoli jiný, třeba právě Severní Korea :-) Jeden známej mě vyprávěl, že když zde byl za Husáka na návštěvě syn emigranta z USA, vzdálený příbuzný. Taky si myslel, že tady chcípáme hlady a ono to tak nebylo. V kapse nůž, že ho někdo za prvním rohem zabije. Týden chlastaček a došlo mu, že se sice nemáme jako oni, ale se zaťatými zuby se zde žít dá.
06.01.2013, 14:46
USA se přece netajila možným vojenským zásahem v Sev.Korei a nedošlo k němu jen proto,že S.K. hrozila ještě tvrdší odvetou. K vyzbrojování Koreu tlačí právě hrozba ze strany USA a jejích satelitů...
06.01.2013, 14:47
Já si myslim, že svět by se měl bát pouze jediné země, která stále rozpoutává války, aby její zbrojní průmysl vydělával a která už dokonce 2x použila atomovou zbraň proti civilistům. Jak známo, tou zemí jsou USA a celý svět by se měl zasadit o to, aby ONI nesměli zbrojit!
06.01.2013, 14:48
Když mohou odpálit rakety USA, Japonsko i Jižní Korea, tak je může odpálit i KLDR. Já bych zakázal rakety všem zemím. To co předvádí USA je jen proto, že KLDR nepíská, tak jak chtějí USA.
06.01.2013, 15:22
Souhlasím s tím, že zahraniční politika USA je svinstvo a je mnohem nebezpečnější pro světový mír, než nějaká Severní Korea, která si plácá na svém písečku, ba co hůř, nás, jako jejich pohůnky, do všech uměle vytvořených konfliktů zatahuje a naděláváme si tak zbytečně nepřátele po celém světě, především mezi islámistickými pošuky, což se nám jednou kurevsky krutě vymstí, a to vše jen kvůli zvůli pár nenasytných oligarchů (bankéřů, zbrojařů, naftařů apod.), nicméně jako obyvatel bych žil pořád raději v režimu USA než v Číně či KLDR, kde je práv a svobod minimum.
06.01.2013, 16:15
el-magor-stejný video se dá natočit i v USA nebo kdekoliv na světě při výpadku proudu..A že říkali,že ta hra je zastaralá-aby nebyla,když JK je izolovaná jak sviňa a to nejen vinou svých soudruhů,ale i obráceně..Je to stejný,jako když tady čteš,že na Kubě chcípají hladem a skutečnost je ůplně jiná-od 50 let tam lidi neplatili žádný daně a že v té zemi je hovno,tak to je spíš výsledek x desetiletí trvajícího ekonomickýho embarga ze strany USA-kdoví,jak by to tam bez toho vypadalo-třeba jako v Jugoslávii,kde se měli všichni parádně i bez kapitalizmu a té jejich falešné pseudodemogracie.Tam to rozdmýchání těch národních vášní se kapitalistům taky moc hodilo do karet-náhoda to určitě nebyla..
06.01.2013, 21:24
Podívej se na satelitní snímky a uvidíš ten podstatný rozdíl mezi severní a jižní Koreou, hustota silničního provozu odpovídá takřka této hře. KLDR má přece jako spojence Čínu, proč by obchodovala se svými největšími nepřáteli, imperialistickými zeměmi, které touží po rozvratu jejího mírumilovného prosperujícího systému. Oni se především při svém nekonečném stihomamu a z něj plynoucí cenzuře izolují od zbytku světa sami. Já myslím, že rozdíl mezi životní úrovní států s tržním hospodářstvím a s komunismem byl zcela zřetelný při pádu Železné opony, oproti západní Evropě jsme technicky zaostávali takřka ve všech odvětvích průmyslu, názorným příkladem budiž východní a západní Německo. Po sloučení plynuly do východní části miliardy a miliardy a dodnes nejsou obě části země vyrovnané.
06.01.2013, 22:23
já bych to ani netvrdil-navíc východní blok nepadl ekonomicky,ale politicky(alespoň naše zem,ostatní mě nezajímají)-a podívej se,jak de do piče tady ta jejich kaptalistická lumpendemogracie-kolik států je v hajzlu a zadlužených...Já netvrdím,že se v SK mají bůhví jak dobře,to ani nemůžu,v životě jsem tam nebyl,já jen píšu,že tady těm zasraným demokratickým médiím nevěřím ani hovno-podle mě jsou stokrát ulhanější a překrucují ravdu víc,než za socializmu,takže kdoví,jak to všechno je...
07.01.2013, 06:20
El-agore, vtip je v tom, že máš jedno kde žiješ, ale všude se budeš (i v dnešní době) setkávat a žít se sekularizovaným náboženstvím, respektive kryptonáboženstvím. Když si vezmeš nacismus, komunismus, imperialismus, tak on v tom není až takovej rozdíl. Obecně vzato lidi jsou v jádru takový, že potřebujou mít nějakýho svýho vůdce, který je povede a ukáže jim správnou cestu. Gottwald, Lenin, Stalin, Hitler byli v podstatě náboženští vůdcové stejně jako byl Muhammad, Ježíš, Buddha a další, i když žiji v úplně jiným kulturním prostředí a jinak uvažovali. Kromě toho si můžeš přečíst knížku od Maxe Webera: Protestantská etika a duch kapitalismu, a v podstatě přijdeš na to, že kultura je obecně postavená na náboženství, který se dnes naprosto igboruje a nevěnuje se mu pozornost, ale lidi jsou ve svý podstatě takový, že náboženský jsou, aniž by to věděli. Když se podíváš na symboliku nanebevstoupení Klementa Gottwalda a Panny Marie, tak v tom moc rozdílů není. A co se týká KLDR? Funguje podobně jako sekta - jak by řekl Prokop Remeš - totalitní společenství - žádné informace nesmí dovnitř a žádné zase ven. V podstatě všechna náboženství mají sklony být totalitní. Země má svého vůdce, ten jim hezky souká do hlavy svoji ideologii, ale tak všichni jsou spokojený, nebo ne ? :102: A to je právě ono, i tady lidi potřebujou mít nějaký jistoty, nějakýho vůdce, kterej naší zem vyvede ven z toho marasmu, jenže problém je v tom, že tady nikdo takovej není, žádnej mesiáš :104: Ale vtip je v tom, že v KLDR jsou náboženství zakázána, ale v podstatě jejich režim není nic jinýho než kryptonáboženství :104:
07.01.2013, 22:22
hundass> to je takový výlev bezbřehého idealismu. takže jediná možná, myslitelná a lidmi chtěná společnost je společnost třídní. Nic jiného ten tvůj příspěvek neříká. Mimochodem v KLDR je respektována náboženská svoboda. Buddhismus je i jedním z prvků oficiální politiky KLDR.
07.01.2013, 23:56
Ali - já uvádim věci na pravou míru, ten můj příspěvek je ucelenej stručnej objektivní názor na náboženství a společnost. Teda nevim jak ty, já se na vysoký škole naučil brát určitý témata nezaujatě, bez předsudků a naučit se pracovat s určitou problematikou. Řekni ni, kde v tom vidíš idealismus? A vůbec to je vlastně vše, co na to řekneš? S tebou je docela zajímavej dialog člověče. Zřejmě k tomu nemáš co říct, nemáš žádnej svůj ucelenej názor, tak se mě snažíš všelijak shazovat. To je celý. Já na to mám určitej názor, ale ty nemáš asi žádnej, tak laskavě neříkej radši nic :102:
08.01.2013, 00:10
Z tvojí strany se jedná pouze o nepochopení smyslu příspěvku a o pouhou generalizaci. Je to sice jen teorie, ale je to dost možný, že podle Webera je kapitalismus dítětem protestantismu, respektive kalvinismu, kterej asi nechtěně nastartoval řadu efektů v sekularizovaný podobě, a tím způsobil vznik kapitalistické společnosti - zavedl důraz na práci, individualitu atd. :102: Možná by ses sám divil, kde maji určitý dnešní věci kořeny. Třeba to co máme na vlajce - "pravda vítězí" - tak slova jako "pravda", "láska", to jsou vše jen pojmy zavedený křesťanstvím - stačí se mrknout do Bible - jsou to pojmy křesťanský teologie, který jsou i dnes všude mezi náma, ale už pro nás nemaj takovej význam, jako třeba pro lidi před několika staletími.
06.01.2013, 10:25
0
vymakany kurva to maj soudruzi &quot
06.01.2013, 10:14
0
No co, mají tam komunisty... takové, co chtějí lidi tady u nás
06.01.2013, 11:20
Ještě mohou být rádi, že jim nevyskakuje každých deset metrů na obrazovku šikmooký Lenin s kladivem v ruce a se srpem v zádech )
07.01.2013, 08:28
no on ten asijskej komunismus nebo socialismus je ůplně něco jinýho,než co byl třeba u nás..
06.01.2013, 10:14
2
Ja na mojom 9 ročnom PC drvím len píškvorky,šachy a tetris. Čo by som dal za to aby som mohol zahrať aspoň toto.
06.01.2013, 10:12
1
tak jim to neberte musejí vyvíjet atomovky na hry nemaj prachy.
06.01.2013, 11:18
Jestli ty atomovky odpovídají svou vyspělostí té hře, tak se myslím nemusíme bát. Budou na úrovni pazourku raného mezolitu )
06.01.2013, 20:13
Tak vzhledem k tomu že už provedli úspěšné testy nukleárních zbraní a nyní se soustředí na vývoj mezikontinentálních balistických raket to s nimy nebude tak zlý.
06.01.2013, 21:06
Mít takové výdaje na armádu, taky bychom to dotáhli tak daleko, ne-li dál.
06.01.2013, 10:04
0
tá premávka na ceste je po piči
06.01.2013, 11:17
Odpovídá tamní realitě.
06.01.2013, 09:55
0
parádní grafika...pomalu lepší jak Crysis 3