ZVRÁCENÝ.CZ

Kliknutím na tlačítko souhlasíte s podmínkami serveru.

Souhlasím a chci pokračovat v prohlížení

freesex.cz

Rozdělení Československa

3253x
Komentáře
02.01.2013, 21:05
0
Je to jedno, pretože sme v EU, a euro bude o chvíľu platiť aj v ČR. Kontrola na hraniciach nie je atď. Plánujem vyvážať tovar do ČR, a som v Prahe často, teraz plánujem ísť do Brna. ... Takže je to jedno.
02.01.2013, 21:27
Jakej tovar doktore,něco z východu?
03.01.2013, 00:57
Jo, bude sem importovat východní učení. Už začal.
03.01.2013, 15:31
Wolwe to uhádol.
03.01.2013, 15:32
Informácie (CD, knihy).
mdk
02.01.2013, 16:17
0
hosove, mali ste skedovat CT24, ako to vidia vasi byvali aj momentalni polotici, mali to nachystane, paradne to tam vysvetlili, ja nelutujem rozdelenia - prvi traja cerveni prezidenti najhorsii komousi Gottwald, Zapotocky a ta nacionalisticka svina cervena Novotny, nie prazske jaro, ale v Blave to zacalo a pokial viem Dubcek bol Slovak, takze som rad, ze mame zlodejov iba v Blave a nie aj v Prahe a mame iba svojich STBakov a nie ceskych atd. atd.....
02.01.2013, 16:44
nemáte svého nic, ani právo rozhodovat nad hospodářstvím a vydávat měnu. Takže co, máte konečně svobodný štát? Těžko. Nejvíce svobody meli slováci v socialistickém Československu. Ale je pravda, že prvorebpuliková politika vůči slovenské části ČSR a není divu že se slováci (respektive slovenská klerofašistická elita¨) trhla hned co mohla...ale rozbitím ČSSR nezískal nic pracující čech ani slovák...
02.01.2013, 16:45
prvorebpubliková politika vůčí slovenské části ČSR byla otřesná. Konec konců, mělo se předat Maďarsku, tak hlavním cílem bylo přestěhovat cokoliv ceného do české části.
02.01.2013, 14:36
0
...y...
02.01.2013, 16:01
AleSofin. tak slovaci su sraby a Co urobil tewn vas vlastizrada Beneš ?? Nechal republiku nemcom. Mozno by sme prehrali ale aspon by sa nezdrhalo z hranic. Co sa tyka. letcov ano vasi utiekli do anglicka ved ceska armada neexistovala. Slovensky letci museli nastupit do slovenskej armady inac to bolo povazovane za dezerciu a zato bola basa a prepustenie z armady . A to mi ver , ze to tak je . Pretoze moj dedo odmietol narukovat do slovenskej armady a zato sedel do konca vojny ked ho chytili . a po vojne bol zato okamzite prepusteny z armady. Ano radsej sme si urobili vlastny stat ako byt zase pod madarmi.
02.01.2013, 16:02
jejda ja som si pomylil komentar :-D
02.01.2013, 12:53
0
stručne a jasne,zase slo o to že hrdí chlapi toto všechno zavinili,slovák si jako menší z národu nedokázal unest ten fakt že se nám rovnat nemůže a bude žít v našem stínu...Čech zase hrde vynášel svuj kraj na pomyslnou vedoucí příčku před slovesko.. Bylo jen otazkou času kdy se rozdelíme.. Je to škoda,sloveský hrdý lid si timto na oko polepšil ale pravda byla jinde... Rád bych byl znovu občanem ČeskoSlovenké republiky...
02.01.2013, 12:04
0
Slováci jsou národem ubožáků a srabů. Stačí se podívat do historie, kde se připojili ke Třetí říši, přimalovali ke svým letadlům hákový kříž a vytáhli na Polsko a Rusko spolu s Adolfem Hitlerem. Jinak kdyby nebylo česka tak se na slovensku mluví všichni maďarsky. Stačí si vzpomenout jak "gulášek" napadl jižní slovensko a naši čeští legionáři je pak hnali skoro až do Budapešťe.
02.01.2013, 12:22
nie je to celkom tak
02.01.2013, 12:37
Co to drizdas za nezmysli. pleties piate cez deviate. Nauc sa prosim ta dejepis. Kde boli cesky legionari v 1939. pleties si si roky. a neboli to česky legionari ale ceskoslovensky ty hnup. a bol to rok 1918. Pri slovensko- madarskej malej vojne boli iba slovaci ty blb. A to ze sme sa spojili s nemeckom bola politicka nevyhnutnost. Jedine Nemecko uznalo slovensky stat a zabranilo aby sa tu zas dostali madari, ktory boli takysto fasisticky stat. Po rozpade republiky prakticky armada neexistovala . Iba sa zacinala formovat.
02.01.2013, 12:41
a ty blb nebol to hakovy kriz ale slovensky dvojkriz. nauc sa dejiny a nauc sa rozoznavat symboly.
02.01.2013, 12:43
AlesSofin - no, oni přemalovali i naše tanky a veškerou vojenskou techniku a ve službách wehrmachtu to jelo na východ a později i na západ a na jih. Hitler se u nás celkem slušně dozbrojil a získal i fabriky, kde se tyhle věci vyráběly.
02.01.2013, 12:46
ebro - On má ale pravdu, Jakákoliv technika, kterou využívala německá armáda, ať byla maďarská, čeká, rumunská, polská a kdo ví čí ještě, byla signována svastikou. Slovenský kříž s tím nemá co dělat, to byl výsostný znak státu.
02.01.2013, 12:58
ebro (madare) poslední věta patřila roku 1918-1919, jasne i naši českou techniku přemalovali a zneužili, ale narozdíl od slováku naši letci nesloužili hitlerovi. Slovenský Štat měl na vybranou bud se přidá ke Třetí říši nebo si ho rozebere Polsko a Madarsko, takže tramtadadá čoboláci se přidali k Ose Berlin-Řím-Tokio jako správní srábci.
02.01.2013, 13:04
wolwe boli to československe tanky. v tej armade boli aj slovani nielen češi. Ano Hitler vyuzil zrojovky v čechach na vyzbrojenie svojej armady. AlesSofin- Oni bojovali s nemeckou armadou ale pouzivali svoje znaky. Na ziadnom slovenskom tanku ci lietadle nebol hakovy kriz.
02.01.2013, 14:34
uz sa mi nechce pisat lebo sa tu budeme hadat dookola a k ničomu to nevedie ja osobne mam dost znamich v česku a aj rodinu tam mám chcem povedat že nemám problem s čechmi ako s národom. Skôr ma mrzí že sa tu najdu ludia ktorý si myslia že su niečo viacej len preto že sú češi ale ja im odpúšťam lebo je to tým že buď sú to puberťaci alebo sú to ludia čo majú problemi so sebou tak si to kompenzujú takto /tých mi je osobne lúto snad to niekedy prekonajú/.
02.01.2013, 16:04
AleSofin. tak slovaci su sraby a Co urobil tewn vas vlastizrada Beneš ?? Nechal republiku nemcom. Mozno by sme prehrali ale aspon by sa nezdrhalo z hranic. Co sa tyka. letcov ano vasi utiekli do anglicka ved ceska armada neexistovala. Slovensky letci museli nastupit do slovenskej armady inac to bolo povazovane za dezerciu a zato bola basa a prepustenie z armady . A to mi ver , ze to tak je . Pretoze moj dedo odmietol narukovat do slovenskej armady a zato sedel do konca vojny ked ho chytili . a po vojne bol zato okamzite prepusteny z armady. Ano radsej sme si urobili vlastny stat ako byt zase pod madarmi.
02.01.2013, 10:36
0
wolwe a este musim napisat. za slovenskeho statu isla ekonomika slovenska hore. Slovenska kuruna bola silna a stabilna. po vojne ked zas vznikol spolocny stat tak 80% zlata v statnej pokladni bolo zo slovenska. Na slovensku sa robila zbierka na vystavbu metra. Bolo to v 80 rokoch. Nakoniec sa ziadne metro nestavalo ale vsetko islo na rekonstrukciu Prahy. 1948 ke boli volby na slovensku ich vyhrali socialny demokrati. a to preto lebo slovaci dobre vedeli aky su komunisti vdaka partizanom. Podkarpatska rus nebola pridelena ukrajine koli slovenskemu statu. troska si to prestuduj tam boli ine zaujmy ako nejake Českoslovenko.
02.01.2013, 11:48
co pani češi davate minusky ?, lebo pravda sa vam tazko pocuva ??? Ale zial je to tak.
02.01.2013, 12:00
Na nějaký minusky se vyser,to se tady dává ke všemu.A vůbec nic neřeš,pořád fungujeme mezilidsky stejně,jako před rozdělením.Jen na 2.programu Český televize neběží Vtipnější vyhrává,Zlatá brána a Triangel.
02.01.2013, 12:37
Ebro - Tady je jasně vidět, jak se na jednu věc dívá Čech, potažmo Moravák a Slovák ) Tedy jak to interpretuje. Já to ale beru celkem nezaujatě. Taky mě štve, že hodně věcí stáhne Praha - to se děje pořád. Na Slovensku to zase teď dělá Bratislava. To, co jsem napsal jsou ale dějepisná fakta. Montáž škodovek na Slovensku... to byla kapitola sama pro sebe, o tom bych se nerad šířil. Sám jsem dělal ve fabrice - Škoda to nebyla - která měla pobočku na Slovensku v Závadce. Už ten název dával tušit jak se tam pracovalo. Cca 80% všech reklamací putoval právě tam. Když uvážím, že tam bylo asi 10 - 15 % firmy, tak to bylo celkem alarmující. Kontroly mateřského podniku se provázely tak, že tam dva dny předem dojel předvoj a zajišťoval, aby alespoň vedení podniku bylo střízlivé, až dojede generální ředitel D A sbírkou na metro v Bratislavě se raději nechlub DDD od začátku bylo jasné, že je to podvod - jednak Bratislava metro nepotřebovala a jednak tam ani nejde postavit, kvůli skalnatému podloží a vysokým spodním vodám. Pochybuji, že nějaká sbírka vůbec probíhala, metro je totiž vládou řízená stavba, ne charita ) Z toho, co jsi napsal celkem hlasitě vyznívá, jak je slovenský národ masírovaný některými politickými stranami. Nicméně fakta mluví trochu jinak. Všechno ale záleží na tom, z jaké strany se na to podíváš. Tak to prostě je.
02.01.2013, 12:58
No su rozne podniky to ti nebudem vyvracat. to je tvoja skusenost. ja som zas mechanik a dovazame veci z ciech a kopu ich reklamujeme co su to nepodarky. to je ina vec. Co sa tyka tej zbierky zial bola ja si nato pametam. co sa tyka metra tak to bude uz su urobene projekty len financie stale niesu. ma to byt pol na povrchu to bude v Petrzalke a podzemov v meste. Len to je asi hudba buducnosti lebo sa to uz planuje roky. Co sa tyka TAZ 1203. ta je v Trnave ja pisem o BAZ. Pozri takto by sme sa mohli dohadovat donekonecna. tieto rozbroje boli uz za spolocneho statu. Slovaci ako aj češi boli donuten urobit spolocny stat . inac by vas zlupli rakusania alebo nemci. Nas zas madari a poliaci. Slovaci chceli vecsiu slobodu v rozhovani pretoze uz mali dost toho , ze im stale niekto diktoval a teraz nehovorim o čechoch ale o madaroch a rakusanoch v ramci R-U. Hlinka chcel autonomiu no Vy češi ste sa ju bali dat koli sudetskym nemcom. Nakoniec to aj tak naprt dopadlo . Pozri teraz sme akzdy sam a su to nase rozhodnutia na ktore mozeme nadavat Ja som osobne za rozdelenie aj ked mam na morave rodinu. Nemam nic proti cechom pokym nezacnu tu pisat blbe reci o veciach ktorym samy nerozmeju a nepoznaju.
02.01.2013, 01:24
0
Ele – ty pleteš hrušky s jabkama. Jak můžeš srovnávat válečný konflikt na Balkáně mezi muslimama a křesťanama s inteligentním rozdělením naší federace? No, to je jedno. Chtěl jsem asi hlavně říct, že v době rozdělování CZ-SK jsem se ptal mých slovenských kamarádů, co si o tom myslí. Kámošů mám na Slovači i v Čechách moc. Ale ani jeden v té době mi neodpověděl, že chce zůstat s Čechama v jedné soustátnosti. Všichni chtěli být nezávislí a budovat svoji slovenskou hrdost. A ani se jim nedivím. Rozpad státu byl nevyhnutelný. Došlo by k němu za 2, za 3 roky stejně v referendu…
02.01.2013, 12:21
no to mas pravdu ze by doslo k rozpadu aj tak ale nie preto ze to povedalo par tvojich kamošov ale preto ze na to su dobre media!tv,rozhlas/ktoré neustale dezinformovali ludi ako sa treba odtrhnut .Presne to iste sa deje teraz v kazdom state aj u vas v čechach ked stale pocuvame ako je dobre vsetko privatizovat a ludia nakoniec podlahnu lebo stale pocuvaju to iste./ber ako príklad/
02.01.2013, 13:14
sem byl tenkrat na nocni tak z toho slovaci mely velkou radost:-D
03.01.2013, 14:29
Já to video nenatáčel, jen jsem na něj narazil a zdálo se mně to jako zajímavé téma ;-)
01.01.2013, 23:26
0
Hlavnu vinu na rozpade spolocneho statu maju samy vy češi. A to nezacalo v 90 rokoch . Ale uz za prvej repibliky. Uz v 20 rokoch ked vznikla Československa republika chceli slovaci vecsiu samostatnost v ramci spolocneho statu no vdaka vam čechom ju nedostali, neuznavali ste slovensky narod a chceli ste nejaky paskvil z nazvom ceskoslovensky narod. co vyvrcholilo vyhlasenim Slovenske štatu po rozpade prvej republiky. A to iste sa dialo po znovu vzniknutej Ceskoslovenske republiky po vojne. Vy češi ste ani po vojne nesplnili to co ste slubili a takzvana federacia bola len zdrapom papiera. Nic viac. Tak sa necudujte ,ze sa slovaci chceli osamostatnit. Bolo to otazka casu kedy sa rozdelime Keby ste splnili poziadavky slovakov tak by sa republika nerozdelovala.
01.01.2013, 23:52
problém je ale v tom že rozhodovala "elita" a obyčajných ludí sa nik nepýtal. Stále šlo a ide len o moc a na ludí sa jebe
02.01.2013, 00:12
looooooooool tak co čoboláci děláte na české půdě ? krom toho na tu madarštinu sem si musel vzít slovník
02.01.2013, 00:25
milous...to bude tým že cigoš ako ty nevie ani po slovensky ani po česky
02.01.2013, 00:29
len cigoši si davajú také "mená ako ty napr. milousjakeš alebo miloussandokan.....a hlavne už predaj kolotoče a poriadne pracuj ako každý občan či český alebo slovenský.
02.01.2013, 00:31
d58xx - pleteš si milouseduzdu a milanaduzdu
02.01.2013, 01:08
čert ako diabol
02.01.2013, 02:12
Ebro - problém je někde jinde. Po rozpadu RU, který byl také nevyhnutelný, protože byly v jednom státě švestky, hrušky jabka - prostě národy, které neměly společné kořeny a hodně odlišnou kulturu, nastal problém - co se Slovenskem? V dobách, kdy vznikaly společné země na základě dobyvačných válek nebo rodových svazků a stejným způsobem se i dělily, nešlo vůbec o národy a už vůbec se neporovnávala jejich vyspělost. Probíhalo to (zjednodušeně) asi takhle: Král řekl svému jedinému synovi: Vezmeš si princeznu tu a tu za ženu, protože dostane věnem kraj mezi tou a tou řekou, který sahá po ty až tamty hory! A byla svatba a zem se zvětšila. Nebo taky - Král řekl svým třem synům: Kluci, jste tři, všichni tři jste schopní, protože jsem vás dobře vychoval, tak každý dostanete třetinu království. A tak se velká zem rázem rozdělila na tři díly. A bylo vymalováno. Jenže jak rozdělit Rakousko-Uhersko, když už se nepočítalo se zastaralým systémem monarchie a přecházelo se na systém republiky? No jednoduše, jak jinak. Každá země, která byla samostatná a byla schopna si sama vládnout, si určila své hlavní město, zvolila vládu a bylo to - sice to zas tak jednoduché nebylo, ale z dnešního pohledu to tak nějak podobně vypadalo. No jo, ale co jako se Slovenskem a podkarpatskou Rusí? Hlavní město (Prešpurk, dneska Bratislava) byla jen vesnice nad Dunajem, cesty veškeré žádné, v lesích jen medvědi, borůvky a sem tam nějaký Jánošík a jinak nic, vůbec nic. A tak si Slovensko musel někdo uvázat na krk jako kámen. Maďaři ho nechtěli, to by bylo zase rvaček, protože ti se Slovákama bojovali odjakživa. Takže na řadu přišli Češi. A aby to prošlo, pozval se z USA budoucí prezident, profesor, moudrý a vzdělaný člověk, T.G. Maaryk, který sice měl na to, aby dokázal ukočírovat stát jakým byla nová republika, ale o tom, jaké poměry tady byly, neměl ani páru - a tak to vzal. K ruce dostal M.R. Štefánika, který měl být zárukou "bratrské spolupráce". Ale moc dobře nespolupracoval, tak se nechal spadnout i s letadlem na Bradle. A co Slováci? Těm se to líbilo, ten společný stát. Byli na to zvyklí a bylo to lepší, než kdyby jim vládli Maďaři. Hlavně se jim líbilo to, že ač se na národním důchodu podíleli cca 5 - 8% s těžbou dřeva a nějakým obilím ze Žitného ostrova, dostávali na oplátku 65% z národního důchodu na budování průmyslu a infrastruktury. Samozřejmě i na školství, obchodu a dalších věcí, které jsou součástí vyspělé kultury. V r. 1939, hned jak dostali možnost, vlezli mezi hýždě Hitlerovi a vyhlásili Samostatný Slovenský Štát. Bylo lepší nechat se dotovat od Němců, než od země, které sebrali pohraničí - dopadli by stejně, kdyby zůstali jako Československo. Za tento hrdinský čin jim byla jako pokuta po válce odebrána Podkarpatská Rus a ještě nějaké další území. A jakmile se po válce vybudoval průmysl a byla další příležitost, tak opět hurá!!! Osamostatníme se! Pak přišlo Euro: "Hurá!!! Budeme světoví! Budeme mít Euro! Co na tom, že to bylo na prd a jen to opět zpomalilo ekonomiku? Však on nám zase někdy někdo pomůže, že jo? No, asi už nepomůže. Továrny zastarají, cesty se rozpadnou, chlastat se bude pořád... to v těch chvílích rozpadu státu nikdo raději nebere v potaz. Vše chce jen čas a ono to přijde ) Já si moc přeji, abych se teď mýlil a aby Slovensko zůstalo zemí, která má svou růžovou budoucnost před sebou. Aby se ty peníze, které jsme do něj nainvestovali, nebyly zbytečné. Tatry ale nejsou průmysl - ty tu zemi neuživí, Žitný ostrov je fajn, snad ho nezaberou časem Maďaři (stejn se tam mluví hlavně maďarsky), protože z hlediska dějinných pozemkových rozdělení mají na něj nárok - vždycky jim patřil. A na domá
02.01.2013, 02:14
Pokračování:……………. Kdo nezná svou minulost, ten si chyby opakuje dokud je nepochopí. Snad tedy to, co se už 2x se Slovenskem opakovalo, nebudou další generace prožít znova a znova. Přeji tedy Slovensku aby bylo navždy samostatné - a to v tom nejlepším slova smyslu - a aby už nikdy nikoho neotravovalo a potupně nenastavovalo prázdnou dlaň. Bylo by to nedůstojné a hrdý slovenský národ by si to opravdu nezasloužil, se takto ponižovat. Také bych byl docela rád, kdyby sami slovensky mluvící občané byli na svou zemi natolik hrdí, že by se tam vrátili - hrdě, samozřejmě - a bydleli ve své rodné, samostatné zemi a nečerpali výhody našeho sociálního systému. Je to moc dlouhé? Je. Ani se to sem najednou nevlezlo. Ale je to pravda )
02.01.2013, 10:19
wolwe nooo mal by si si troska prestudovat slovenske dejiny nielen to co u vas pisu v knizkach. Ano slovensko bolo viac polnohospdarske ako priemyslove. to mas pravdu. Ale tu nejde co kto kam dal . ale o to ,ze kazdu prkotinu musela schvalovat Praha. mozem ti povedat X veci co sa tu na slovensku vymysleli a na com by mohol slovensky priemysel zarabat a co sa stalo ?? kazda vec bud nebola schvalena alebo bola prestahovana do ciech a tu na slovensku ostalo zas prt. Bratislavske automobilove zavody chceli vyrabat auta. Bola uz postavena montazna hala a co sa udialo ?? z prahy prisiel prikaz , ze sa tu nic montovat nebude. A bratislave ostali prazdne montane haly. Teraz tam je wolkswagen. Kablo bratislava dostalo medzinarodny patent na njaky kabel. Zacalo ho vyrabat a zarabat miliony. A co sa stalo ?? Prisiel prikaz z Prahy, ze sa vyroba prestahuje do Kablo Kladno. Bratislavke automobolove zavody vymysleli uz 80 rokoch spickovu sanitku na urovni zapadu. prototyp behal po Bratislave. Mala sa zacat vyroba . A co sa stalo ?? prisiel prikaz Z Prahy ze sa Vyroba rusi. A takychto prikkldaov su tisice. Na slovensku sa robili diely a v cechach sa montovali. Vas taticek Masaryk spolu s benesom nedali to co slovaci chceli. Ak i. Ved uz za Štura ste vy češi boli nasrany ked Štur uzakonil spisovnu slovencinu a neprial češtinu.
02.01.2013, 11:52
ebro-zase nebuď až tak detailní.Co se týká aut,tak k vám byla převedena výroba Škody 1203,dělali se u vás i Škody Garde,nápravy na Tatry,traktory,stavební stroje a hlavně spousta vojenský techniky.Asi to bylo o centrálním plánování.A ve finále,co budem a nebudem rozhodoval SSSR.Kvůli tomu se u nás zaspalo ve vývoji.Např. motocykly.Všechno se cpalo na východní trhy,kde to stačilo a nebyla konkurence.
02.01.2013, 12:17
tazky priemysel bol na slovesnku a ked sa delili staty tak sa to muselo prestahovat na cechy jednoducho povedane
01.01.2013, 22:05
0
ALi : Proč mysliš že to byla velezrada ??? Podle mě to byl pohodlný rozvod .
01.01.2013, 21:20
0
Doufam ze se o5 jednou spojime SK bratri :-)
01.01.2013, 20:07
0
Naštěstí se na velezradu nevztahuje promlčecí lhůta.
01.01.2013, 21:00
Tak to pak bacha na své projevy, aby Tě ještě po letech někdo nezlinčoval )
01.01.2013, 21:05
Ali,mohl bys mi napsat tvůj skutečný věk?
01.01.2013, 21:12
voorel> Nemohl. Nebudu zde psát žádné osobní údaje. Je zde naprosto běžná argumentace ad hominem.
01.01.2013, 21:17
no dobře,já jen že na tom nic není,z toho nikdo nic nezjistí.o nic nejde
01.01.2013, 23:18
Voorle,z toho se dá právě zjistit dost
01.01.2013, 23:23
tak něco zjisti o mě
01.01.2013, 19:31
0
a havel si u toho zvesela připrcával a kakal do pytlíku...
01.01.2013, 23:53
to bol obyčajný čurák. Zaujímaly ho len majetky
01.01.2013, 19:07
0
dobře že tak
01.01.2013, 19:31
piču tomu rozumieš
01.01.2013, 19:54
to jo,ale sem za to rád
01.01.2013, 20:25
práve preto som to písal že si rád za niečo čomu nerozumieš.Tým že sme sa rozdelili si žiadna strana nepomohla len tý "hore"