Vánoční kapřík
Pár foteček pro mlsný jazýček pana Balounka. Vánoční kapr je tradiční štědrovečerní pokrm v České republice i v některých dalších zemích střední Evropy (Slovensko, Rakousko, Alsasko). Ryba byla tradičním symbolem křesťanství (Ichthys) a postním jídlem, proto se při klášterech od středověku zakládaly rybníky. Pojídání ryb o vánočních svátcích je doloženo v 17. století, ale prostý lid tento zvyk moc nedodržoval. Vůbec nejstarší zmínka o kaprovi, pojídaném na Vánoce, se váže k roku 1253, kdy jej vlámský mnich Vilém z Rubruku jedl na dvoře mongolského chána Möngkeho, jehož manželka byla nestoriánská křesťanka.
Fotografie / Zbytky
22/12/2013
panpica
29.12.2013, 23:06
0
tak která porce je ten kapr staženy z kůže?a nevidim vytvor kamošovy stare která ty filety z kapra tak poctivě naklepala...
zdenekzavadil
23.12.2013, 18:34
2
Vypada to dobre zejtra se nacpu jako Mila kdyz mu prijdou socialni davky..
FmX
23.12.2013, 12:04
0
dám si tak v tomatě rybyčky a když budu mít ještě hlad tak si ohřeju párky nebo gothaj s cibulí ... srát na tenhle křesťanskej svátek
Schulz
23.12.2013, 11:31
0
Mňam, už se těším. Kapra mám sice rád jen na Vánoce (narozdíl od kundiček-ty můžu celoročne), ale o to lépe chutná.
bobi85
23.12.2013, 11:06
0
Jen malá otázeška ele snad se neurazíš. Obaluješ hovno
Rival
23.12.2013, 11:00
0
Ta 25 je nějakej divnej bramborovej salát...Takoevej jak jen z brambor a nic víc
bobi85
23.12.2013, 09:44
0
Kapra nežeru ale jybyčku si dám a salát a pivo a hrušku a sladkosti a bude mi blbě