ZVRÁCENÝ.CZ

Kliknutím na tlačítko souhlasíte s podmínkami serveru.

Souhlasím a chci pokračovat v prohlížení

sexchat.cz

Nepokoje v Turecku

1878x
Komentáře
21.05.2014, 14:29
0
Turecký "majdan" není z pohledu Bruselu závadný. Kde jsou Zaorálek, Schwarzenberk, Procházková, Štětina, Člověk v plísni?...jo aha Turecko je strategickej kumpán USA! Proč již USA a EU neřvou a nevyhrožují Turecku sankcema? Diktátor Erdogan zavedl kontrolu celé země, co lidé smějí a nesmějí. Už přeplnil všechny vězení, kdy se tam již političtí vězni ani nevejdou. A ti co si říkají demokraté mlčí. Proč asi? Že by to bylo tím, že Turecko chce napadnout Sýrii a povoluje teroristům přechod přes Turecko do Sýrie? A že Turecko poslouchá USA a NATO na slovo?
20.05.2014, 15:44
0
Malinko tě poupravím, Ele. Erdogan nikdy moc loajálním spojencem nebyl. Ať je to jeho negativním postojem k Izraeli, podporou kritikou postupu USA vůči Íránu nebo že místo „umírněných“ ozbrojené oponenty Bashara Assada raději podporuje Saúdy podporovaný teroristy z Islámskýho státu Iráku a Sýrie. Jenom proto, že si za léta svého působení zkrotil armádu, která dřív byla proti němu, ho tolerují. Turecko je je totiž Trojským koněm NATO, jak oživit snahy o vojenskou intervenci v Sýrii i bez souhlasu OSN. Až se vyřeší to s Ukrajinou, přijde druhá vlna mediální agrese proti Sýrii.
21.05.2014, 14:39
Hele chlape. Turecko má třetí místo ve výši finanční pomoci USA. 80 % tureckých zbraní se kupuje ve Spojených státech a USA mají v zemi vojenské základny. Tolik prospěšná spolupráce umožňuje turecké vládě, aby páchala trestné činy, bez obav, že "mezinárodní společenství" přijme protiopatření. Široce rozšířené je používání mučení, včetně mučení dětí, tisíce obětí. Například v roce 1995 byla zahájena kampaň proti kurdské menšině: 3 500 vesnic bylo zničeno, 3 miliony lidí zůstaly bez domova a bylo zabito několik desítek tisíc. Ani "světové společenství", natož Spojené státy se vůbec neobtěžovaly zabývat touto skutečností.
21.05.2014, 17:35
Já se těmhle politickým tématům snažím v poslední době vyhýbat, ale tenhle islamistický zmrd, který pošlapává sekulární odkaz Mustafy Kemala Ataturka, mě krajně znepokojuje. Sice vládne pevnou ruku, což tamnímu lidu jen prospěje, ale snaží se relativně fungující demokratický stát přeměnit v islámskou republiku. Ať je to povinná výuka islámu na školách či implementace islámských zákonů do legislativy. Bohůmžel se mu podařilo vystrčit armádu z její dlouhotrvající role obránce sekulární tradice ve společnosti. Pak se můžeme jen modlit (k čemu chceme), aby se těch 75 milionů Turků nestalo součástí EU. Mně je jedno, na čí straně je, jestli východu nebo západu, jestli je pravičák nebo levičák, mně vadí jeho islamistické postoje, jak se snaží podrýt sekulární principy společnosti, tím že zavedl povinnou náboženskou výchovu ve školách, jen upevnil pozici islámu pro další generace. Tohle pro mě není partner hodný vážného politického dialogu s Evropou. Být taková vláda kdekoliv v EU, ihned ji zruší jako klerofašistickou diktaturu a tady s ním koketují se vstupem. Takový stále omílaný Lukašenko v Bělorusku je oproti němu břídil, co se hrozby pro Evropu týče.
22.05.2014, 15:36
A pise tu nekto o vstupe do EU? Turecko uz upustilo od myslienky vstupu do EU pretoze uz 50 rokov sa snazia dostat tam a EU sa vykakala na nich a Turecko je pri tom dost velka ekonomika a bohaty stat !! ma aj silnu armadu silnejsiu než napr Nemecko a asi pred rokom erdrogan jasne svetu ukazal cestu ktorou pojde turecko a tou je shangajska organizacia spoluprace, je to obchodnno vojenska organizacia na cele z Cinou a Ruskom ! takze usudzujem ze zapad sa bude snazit Erdrogana zdyskredytovat ako Janukovyca a ako tak pozeram ta Cina z Ruskom sa poponahlaju z pryjatim Turecka do SCO zeby maly dalšieho partnera ked by EU a USA uvalili dalsie sankcie ! presne to zapad sere bo Turecko sa vysralo na nich a v poslednom case sa Turecko aj vzdialuje NATU a ked by sa priklonili k Cine a Rusku tak Amici nemozu zasahovat v Syriji !! pretoze Turecko je tam strategicky spojenec a tak isto Izraelci by sa pokakali z toho ze nemaju Turecko pod kontrolou. Turecko zohraje este velikansku rolu vstupom Turecka do SCO by sa vela zmenilo a mi mozme byt len radi bo potom by tu neimigrovaly do EU ale v poslednych par mesiacov cakam bud zvrhnutie Erdrogana co dufam ze sa nepodari alebo urychleny vstup Turecka do shangajskej organizacii spoluprace !