ZVRÁCENÝ.CZ

Kliknutím na tlačítko souhlasíte s podmínkami serveru.

Souhlasím a chci pokračovat v prohlížení

freesex.cz

Daně

1652x
Komentáře
18.09.2012, 21:31
1
Dnes jsem se díval na komedii Dovolená s Andělem, a napadlo mě že se ten život obrátil o 180°.Bakterie i Alien mají v podstatě pravdu. Kdo tu komedii neviděl, ať se na ní koukne, a hned potom si může položit otázku: "Co bylo na té době špatného, že to lidé chtěli stůj co stůj změnit?" Myslím si že lidé chtějící a vítající změny v roce '89 si zpočátku představovali budoucnost úplně jinak. A je z podivem že mnoho lidí kteří mi tvrdili že se budeme mít konečně dobře, teď jen nadává co je tu za bordel, a jak se mají špatně. A ta pohádka ze které je ta písnička je vlastně o současnosti. Vyvstává otázka: "Proč se toto vše děje?" Spíše bych řekl: "Jak jsme to mohli dopustit?" Je to asi tím že jsme k tomu měli velmi liknaví přístup, a odvraceli jsme tváře v naději, že je to jenom zlí sen a ráno se probudíme a vše bude v pořádku. Možná to byl strach z něčeho špatného z dob minulých. (Ano doba normalizace nebyla až tak růžová, ale dalo se v té době docela normálně žít. Lidé kteří bohužel neměli stejné názory jako stát měli holt problém.) Opravdu nevím proč se děje to co se děje. Můj názor je, že dokud lidi nebudou držet při sobě, a nebudou tahat společně za jeden provaz, nikdy to nebude lepší, spíše naopak. A pokud se k sobe nebudeme chovat tak jak to bylo v komedii Dovolená s Andělem, nikdy nebudeme spokojení, ani sami se sebou. Ještě jsem si vzpomněl, jak každý opěvoval konečně máme demokracii. Demokracie u nás nikdy nebyla, a nebude. Lidé totiž na demokracii ani nejsou připravení, a nebudou pokud budou ovládáni chamtivostí a závistí. Dle mého názoru je demokracie pouhá utopie jako socialismus Karla Marxe.
mgp
18.09.2012, 23:40
Demokracie je jenom diktatura volící většiny. A tu máme. Kdo má jinej názor se musí podřídit té drtivé převaze bolševiků mysli a kolektivistů (což je tvuj případ). Prosperita je možná jen v návratu k individualismu, racionálnímu egoismu a objektivismu. Pak zákonitě přichází i přirozená a dobrovolná solidarita, slušnost a dobré mezilidské vztahy, které jsou výhodné pro všechny jedince. Dobro si nelze vynutit klackem. Prosperita a inovace je možná jen ve společnosti tvořené zcela svobodnými jedinci. Stačilo se po roce ´89 vzdát chiméry socialismu s lidskou tváří, kterou tlačí ,,Havlisti,, a podobná svoloč v celým západním světě pořád slepě dál. Kdyby tu byla alespoň republika (což máme jen v názvu státu), tak by to tu třeba bylo i snesitelný, ale s demokracií se z místa rozhodně nopohneme.
19.09.2012, 16:46
mqp: Tvá definice demokracie není přesná. Demokracie je vláda lidu. Zde není Demokracie, ale spíše bych řekl že Byrokracie - vláda úřadů a úředníků. Nejsem bolševik ani kolektivista jak by se mohlo zdát dle mích názorů, jen poukazuji na to že čím dál víc se rozmáhá Lidský hyenismus. A že ta skvělá budoucnost, pro kterou se v '89 tolik demonstrovalo otočila proti lidem , a to jen kvůli chamtivosti, závisti, nenávisti, intrikám některých lidí, které jsme si zvolili jako naše "spasitele". Holt zde platí pravidlo, že čím více je člověk movitější a mocnější, tím je asociálnější. Proto mě mrzí že se poněkud vytratila solidarita a slušnost, která dříve nikomu nebyla cizí.
18.09.2012, 18:25
1
To mate stoho ze jste paka co zvoni klicema a do vlady cpete Kapitalisty co nemaji zajem delat nic vic nes premyslet jak nas oskubat jeste vyce chtelo by to dalsi prevrat ale rychle nebo nas prodaji i s pantoflema USA a BG ale vlastne to us udelali....
mgp
18.09.2012, 21:08
Co má šmankote společnýho kapitalismus s tím co tady máme? U nás vládne korporativistický eurosocialsmus. Kdyby tu byl kapitalismus, tak neplatim na všech daních, odvodech a poplatcích 70% svýho platu, což už rozhodně otroctví je. V čistém kapitalismu žádné daně neexistují.
18.09.2012, 13:57
0
trefny
18.09.2012, 12:29
0
Kterej je Kalousek?
18.09.2012, 11:32
0
njn vv ods top09...
18.09.2012, 10:13
1
clovek by rekl pohadka co:-Djak par vyzrancu nas okrada...Otrokářství je označení systému, ve kterém se využívá práce nesvobodných lidí (otroků), kteří jsou po právní i faktické stránce obchodovatelným majetkem zbaveným osobní svobody. V širším slova smyslu se hovoří o otroctví i v případech, kdy je jedna osoba na druhé natolik závislá, že je nucena pro ni proti své vůli pracovat a je tím zbavena osobní svobody, byť se teoreticky jedná o stav protiprávní nebo právem přímo nedefinovaný.