ZVRÁCENÝ.CZ

Kliknutím na tlačítko souhlasíte s podmínkami serveru.

Souhlasím a chci pokračovat v prohlížení

sexchat.cz

Cesta boje – USA

1830x
Komentáře
30.11.2012, 21:01
0
A nie je lepšie trénovať beh, aby človek mohol rýchle utiecť, keď ho napadnú?
01.12.2012, 18:16
Tady se střetávají dva hlavní přístupy k věci - jedni chtějí čelit výzvě, jiní raději zdrhnou. Nedá se jednoznačně říci, co je lepší. Pak je ještě třetí možnost a to diplomacie, ale ta často selže a musí se stejně nakonec přistoupit na jednu z prvních dvou variant.
29.11.2012, 23:44
0
Mám kamaráda z Muay Thai. Je to hrozně hodnej kluk. Ale nesmí ho nikdo nasrat...:-)
01.12.2012, 18:17
To taky bylo před pár týdnama.
29.11.2012, 11:13
-1
sorry eloušku, tyhle dokumenty jsou naprosto zbytečné, protože ty bojové umění prostě v reálu nefungují...jediné účiné je zkloubení boxu, thajské boxu, juda a řecko římského zápasu pod zkratkou mma (mixed martial arts).
29.11.2012, 12:30
a co to má společného s těmi dokumenty? A použitelnost asi jak na koho? Není dobrý nebo špatný bojový sport či umění, ale pouze dobrý nebo špatný bojovník. Ale v bojových sportech se něco jako pokora asi neučí, proto to cvičí většinou holohlavé, potetované, agresivní, steroidové mlátičky, který pak mají potřebu se mlátit mezi sebou někde v kleci, aby zjistili kdo je teda nejlepší. A takovýhle soutěží se většinou nikdo z řad vyšších danů bojových umění nemá potřebu účastnit. Ale ano MMA je asi nejkomplexnější, protože prostě vykradlo z každýho něco a bojovník je připraven na všechny typy boje, jak ve stoje, tak na zemi apod. Ale pochybuji, že se někdo s černým pásem MMA bude jen tak zničehonic prát na ulici s někým kdo má černý pás v karate. zas snad takový vymaštěnci to nejsou. A kdo trénuje poctivě a má vyšší dan, tak na nějaký standartní napadení či útok to většinou stačí. Hlavně je to prostě určitá cesta a né se jenom naučit techniky.
29.11.2012, 12:43
pěkně jsi to napsal, ale tady nikdo o vylapanejch dementech, co si jdou parkat zacivicit a pak si neco dokazuji v hospode nemluvil. Jen jsem rekl, ze mma je nejlepsi bojove umeni, protoze ti da nejvetsi sanci se ubranit. Kdyby fungovaly umeni jako Systema, Combat, Capoira atd atd. tak by jsme to v te kleci videli...ale bohuzel v realu to nefunguje...
29.11.2012, 19:09
Jo MMA je dobrý a asi nejpoužitelnější, ale třeba nějaký velmistr s 9danem v taekwondo, jiutsisu apod. Ti nepoleze někde do klece, takže se pořád nedá říct co je lepší. Viděl jsem nějaké video s velmistrem kungfu a byl hodně rychlej, thaiboxer si ani neškrtal. Ale v rovině normálních smrtelníků má MMA navrch. je to i stylem boje. Většina klasických bojových umění se trénuje na lehký kontakt, ale MMA, thaibox apod. bojové sporty prostě do sebe řežou hlava nehlava, takže chudák karatista po zaznění gongu nečeká, že mu někdo chce hnedka ukopnout hlavu vší silou. Prostě má pořád tu mentalitu (aspoň na závodech), že nechce ublížit protivníkovi takže tyto morální zásady ho pak trochu brzdí, kdežto ty agresivní steroiďáci jsou schopný tě tam zabít a je jim to fuk, hlavně že vyhrajou. A proto se těchto zápasů rozumnej člověk opravdu neúčastní. Na základce jsme měli jednoho týpka, prospěch samý čtyřky, klasickej agresor, šikanoval kdekoho, třídní šašek, prostě problémovej kluk. Dneska? Samozřejmě trénuje kickbox, je namakanej steroidovej kokot s vyholenou hlavou a fakt se ho člověk bojí, zda mu nerupne v kouli. Žádnej normální trenér bojového umění, by někoho takového necvičil smrtící techniky. To je hlavní rozdíl mezi bojovým uměním a bojovým sportem. Asi to neplatí vždy, ale přijde mi, že čím větší kokot tím trénuje agresivnější bojový styl. Stačí se mrknout na propagační videa MMA a to jsou lidi, se kterýma bych se opravdu kamarádit nechtěl. Nebo ty bráchové kickboxeři co mlátili nějaký turisty a to byli mistři republiky, takže by jeden čekal, že to mají v hlavě aspoň trochu srovnáno.
29.11.2012, 19:52
Hezky jste to rozebrali, ale zajímalo by mě kolik lidí, co se na to dívá, se hodlá tohle bojový umění skutečně praktikovat a kolik se na to dívá jen ze zvědavosti. Zvlášť tady na zvrácených, kde je to jen samej kecal.
29.11.2012, 23:04
tohle konkrétně se v ČR asi nenaučíš, pochybuji, že to tu někdo cvičí.
29.11.2012, 23:08
Aha, další smíšený styl neboli vykrádačka ostatních :-D Kajukenbo is a hybrid martial art that combines Western Boxing, Judo, Jujutsu, Kenpo Karate, Eskrima, Tang Soo Do, and Kung Fu. Takže zas tak nepoužitelný by to nemuselo být, bude to podobné jako MMA, jenom MMA je prostě novější a více profláklé a marketingově podporované. Tohle má aspoň nějakou historii. založeno 1947 proto tam není nic z taekwonda, které bylo až v 1955.