ZVRÁCENÝ.CZ

Kliknutím na tlačítko souhlasíte s podmínkami serveru.

Souhlasím a chci pokračovat v prohlížení

freesex.cz

Černobyl

3579x
Komentáře
21.05.2012, 11:07
-1
Propaganda? Kolik že těch tisíc lidí co prý uvaděla západní media zahynulo? Kdysi jsem přečetl zajimavou knihu o Černobylu, je to bohužel dlouho. Měl jsem ji pujčenou, nevím název. Autorka byla zaměstnankyně Černobylu. MLuvila o situaci v elektrárně před výbuchem. Podle toho to nemohlo nijak jinak dopadnout. Protekcionismus, falšování dodávek atd. Plně se tam projevila tzv. perestrojka. Je to ukaz upadku politiky Gorbačova. Ale je to s tím Černobylem opravdu tak hrozné, když se ne málo lidí přiživuje zájezdy do té oblasti?! Mnohem horší je havarie v Japonsku. Nejen svým samotným unikem, ale i tím, že si Japonsko prostě nemůže dovolit přestěhovat a vysídlit tak velkou oblast. V Japonsku se stala nejhorší jaderná havarie s ohledem na následky na obyvatele a na možnosti řešení. A nejméně zodpovědně vůči občanům k problému vždy přistupovalo USA. Nejen, že naprosto dobrovolně udělali jaderný pokus na Japonsku. Ale též na svých obyvatelích. Nekonaly se žádná bezpečnostní opatření, naopak v USA na uzemích zamořených radioaktivitou žijí miliony lidí, stejně tak, jak budou muset žít miliony japonců v okolí Fokušimy.
21.05.2012, 02:31
0
Japonci si tou lží prošli taky...a to mají demokracii.... není to o režimu, je to o udržení pořádku. Lhal by jakýkoliv režim v jakémkoliv státě. Vzpomeňte si jak oběhli svět záběry z Japonska samotného výbuchu. Pořád tvrdili, že to nebyl výbuch reaktoru, že bouhla jen nějaká nádrž. Později postupně přiznávali radiaci a opatrně nakonec přiznali propálení reaktou. Nakonec je to úplně stejná havárka jako v Černobylu. Jen rodíl byl v tom jak k ní došlo.
21.05.2012, 11:02
Ano, jediná věc která určitě při takovém stavu není potřeba je panika. To, jakým způsobem se dokázal režim SSSR postarat na lidi v okolí by mohlo jít příkladem všem státům, které zažily podobně závažné události. Lidé z okolí Černobylu byli odvezeni do bezpečné vzdálenosti a bylo jim vybudováno zdarma fungl nové město. To bych chtěl vidět, jak to vypadá v Japonsku. V USA na uzemí, kde je radiace minimálně tak vysoká jako v bezprostředním okolí této továrny naopak vyrostlo Las Vegas.
21.05.2012, 01:21
0
defenestrace nic jiního to samí se děje i dnes přímo před našima očima je načase něco udělat spojit se všichni proti těm prasatum u koryta
20.05.2012, 21:39
0
Pamätám si nato. Klamali nás, aj teraz nás klamú, ale iní a inak...
20.05.2012, 20:16
0
Nemůžu ty lži poslouchat !!
20.05.2012, 19:01
0
Hustá propaganda...
20.05.2012, 17:23
7
Reaktor typu RBMK (Reaktor Bolšoj Moščnosti Kanalnyj), známá je též zkratka LWGR (Light-Water-cooled Graphite-moderated Reactor), se používá výhradně na území bývalého SSSR. Tohoto typu byl i reaktor první jaderné elektrárny v Obnisku i reaktor v Černobylu; jeho podstatnou nevýhodou je nestabilita spočívající v tom, že když se začne přehřívat, vyvaří se z něj voda a jaderná reakce se tím ještě zrychlí, protože v něm bude stále přítomen (grafitový) moderátor. Další reaktory tohoto typu se již nestaví. Palivem je přírodní, nebo slabě obohacený uran ve formě oxidu uraničitého. Palivové tyče jsou uloženy v kanálech, kudy proudí chladivo - obyčejná voda. V tlakových kanálech přímo vzniká pára, která po oddělení vlhkosti pohání turbínu. Moderátorem je grafit, který obklopuje kanály.
20.05.2012, 22:29
To si chci postavit doma, miluji drastické věci. Nemáš trochu podrobnější návod? Už jsem nastrouhal grafit ze všech (dvou) tužek, co jsem měl doma, takže moderátor bych už měl. Teď ještě to palivo... Nestačily by nějaké rentgenové snímky? Prý jsou taky trochu radioaktivní - a mě stačí malý reaktorek, tak do 500 Mw, to by bodlo... Můžeš si pak ode mě natáhnout domů dráty, elektřiny bude na rozdávání.
20.05.2012, 17:11
0
zajímavé...