ZVRÁCENÝ.CZ

Kliknutím na tlačítko souhlasíte s podmínkami serveru.

Souhlasím a chci pokračovat v prohlížení

sexchat.cz

Dobrodružství vojáka Čonkina

2755x
Komentáře
11.09.2016, 19:16
0
Dryorgasme, jsem sice starší o pár let jako ty ale asi jsem žil na nějaké jiné planetě jako ty. To co popisuješ, se hodí tak na padesátá léta a tehdy jsme oba byli jaksi na houbách. Ale hlavně, nebyl jsi toho účasten, čili máš to pouze z doslechu. Co se týče zabírání půdy, proběhla tzv. kolektivizace, byli vytvořeny JZD. Tvůj příbuzný kněz musel být zavřený z nějakého důvodu. Za to, že je někdo sedlákem se neodsuzovalo. Soudilo a zavíralo se za porušení zákona. Toto všechno ale jsou, opakuji padesátá léta. Ne roky 70-80-sáté, kdy jsme žili my až do sameťáku. Tebou popisované věci nepamatuji. A to jsem žil na Slovensku až do r.1988. Ještě jednou, popisuješ věci a situace které jsi nezažil a znáš jenom z vyprávění.
11.09.2016, 22:23
Zažil som záujem STB o moju osobu, týranie na strednej škole + zastrašovanie triednou profesorkou v otázke náboženstva, potom veci, ktoré vychádzali z nefunkčnosti komunistického systému: odmietanie liečby mojej osoby (tbc), tiež som nemohol vycestovať von - kvôli mojim posudkom. ... P.s.: dôvody si komunisti vedeli často vymyslieť.
12.09.2016, 04:01
Už jsem se zařekl že tě nechám na pokoji ale ješte mi to nedá. Pokud byl zájem státní bezpečnosti o tvou osobu, byl na to jistě pádný důvod. Jsem také věřící ale řešit otázku náboženstva v škole - jak proboha? Proč, nač? Odmítali ti léčit TBC? Skutečně??? Proč je dneska nežaluješ? Jak to že s neléčenou TBC po tolika letech ještě žiješ? Jaké posudky jsi měl že jsi nemohl vycestovat? Vycestováním jsi myslel emigraci, nebo dovolenou? Píšeš velice mlhavě a nezlob se začínám mít dojem že s tebou není něco v pořádku. Proto debatu s tebou končím a víc se k tvé osobě nebudu vyjadřovat. Mám s lidmi tvého typu velice špatné skušenosti, debata s nimi k ničemu nevede a nejlépe je se jim obloukem vyhnout.
12.09.2016, 14:07
Brigman: viem, že si emočne stotožnený s komunistickým režimom, takže vyvrátiť ti tvoje ilúzie o bývalom režime je zbytočné. Nebol si člen KSČ? Alebo zamestnanec STB?
12.09.2016, 14:55
LOL Drymore mě připadá brigman naprosto v pořádku a to co píše dává smysl.Tak bych to asi nechal plavat.
13.09.2016, 16:32
"A to jsem žil na Slovensku až do r. 1988...", a heleďme se, náš Brigman je "mluvící" Slovák. Nečudujem sa potom tvojim názorom á la slovenská komunistická dedina. A konkrétny nie si ani ty - "žil som na Slovensku"..., Slovensko 50 tusíc km2 a asi 5 tisíc dedín, miest a osád, Brigmane.
10.09.2016, 14:14
-2
Tak nejako to bolo, hrozné časy...
10.09.2016, 23:16
Nemínuskuj, komunizmus boli hrozné časy. Chápem, pre člena KSČ, alebo nejakého poskoka komunistického režimu bolo dobre...
11.09.2016, 07:51
Kolik ti je dryorgasme, jestli se můžu zeptat? Pokud jsi pamětník, pusť do placu nějakou strašidelnou historku, co jsi zažil s komunistama. Tady jsi to rádi poslechneme. Klidně v tom můžou být i potoky krve, nebo popis hladomoru za komančů, zkrátka jak bylo špatně k nevydržení.
11.09.2016, 10:58
bringman - maximálně ti tady napíše něco z padesátých let, co mu natlačili ve škole do hlavy. A to těžko sám zažil. Já pamatuji a dobře 70.-80.- léta, nikdo z mé rodiny nebyl v KSČ kromě mé babky, která ale měla funkci skoro uklízečky, tedy žádnou (byla pouze řadový člen z přesvědčení) a můžu v klidu říct, že ta doba byla oproti dnešku nádhera
11.09.2016, 12:26
Corpse, myslel jsem si to o něm. Je mladý, všechno co ví bude z doslechu a školy dneska mají přímo v osnovách výplachy mozků. Mali mu v té škole také říci, že v republice bylo těsně před sametákem 1,5 milionu registrovaných komunistů a že nebylo téměř rodiny ve které by se nějaký nevyskytoval. Bývalý komun ista mihlbýt klidně i ten co mu tlačil do hlavy nesmysly co tam teď má. Ale možná mu křivdíme, možná je to dědek, antikomunista, chartista, možná chlastali spolu s Vencou Flaškou v kotelně, poslouchali Plastic people a Svobodnou Evropu. Protože co my víme, věta: "Tak nejako to bolo, hrozné časy..." může znamenat cokoli.
11.09.2016, 17:00
V r. 1989 som mal 23 rokov, dosť na to, aby som chápal. Na rozdiel od vás, poznal som aj odvrátenú stranu komunizmu: môj dedko bol odsúdený na 2 roky väzenia ako kulak, babička dostala LEN podmienku, to že im zobrali 89 ha pôdy, dom, kone, dobytok, techniku atď., len spomínam. ... Môj prastrýko - kňaz bol odsúdený na 2,5 roka za poškodzovanie socialistického zriadenia. Sedel vo Valdicích a Leopoldove. Komunisti mu ukradli kostolnú zlatú monštranciu a zobrali súhlas na pôsobenie. Po prepustení o 5 rokov zomrel - mal ťažkú reumu od detstva, a Valdice sú studené... Môj učiteľ dejepisu na ZŠ bol na mňa, ako vysokoškoláka, nasadený STB, keďže bol náš sused - to som sa dozvedel asi pred 2 rokmi. Môj ujo (ujec) nemohol nikdy študovať na VŠ, hoci chcel, a na svoju prihlášku na VŠ dostal odpoveď - ste ideologicky neprijateľný, kulacký syn, preto vašu žiadosť zamietame. ... Atď. Atď. O sebe písať nebudem, ale doteraz mám s konkrétnymi komunistami nevybavené účty, dúfam, že to stihnem vybaviť, verím, že zatiaľ nevykapú. ... Komunizmus 80-tych rokov, to nebolo len lacné pivo, nevratné pôžičky na stavbu domov, to bolo aj šikanovanie obyvateľov STB, nedostatok tovaru v obchodoch, zatvorená hranica, ideologická cenzúra a znižovanie dožitia, najmä u mužov atď. ... Osobne by som nikdy nemenil dnešok za komunizmus (socializmus). Mám obrovské možnosti, vtedy som sa tak mohol max. zamestnať (protekčne) a opíjať sa - z beznádeje.
11.09.2016, 18:03
LOL Drymore doufám že toho souseda učitele jsi si už podal někde v ústraní a jezdí na vozejku jako NS.
11.09.2016, 22:07
Pokud jste v té době třeba nežili a máte informace jen z druhé ruky, tak můžu vřele doporučit návštěvu ústavu historických věd na apolitické akademické půdě. A dát řeč s nějakým profesorem, co studuje totalitní režimy celý život. Jen tam nebo jen v některých odborných publikacích dostanete nezkreslené a tudíž objektivní a fundované odpovědi na vaše otázky, jenž se týkají té či oné doby! Člověk ale nemusí být zrovna historik nebo paměťník, aby věděl, že nejhorší byla asi ta padesátá léta a že pak po smrti Stalina v roce 1953 započal proces destalinizace a docházelo stejně jako v dalších desetiletích k postupnému a pomalému uvolňování. Důkazem tohoto uvolňování je období normalizace, tedy potlačení pražského jara a vpád vojsk Varšavské smlouvy...
11.09.2016, 22:14
Velkykyler: ešte nie.