ZVRÁCENÝ.CZ

Kliknutím na tlačítko souhlasíte s podmínkami serveru.

Souhlasím a chci pokračovat v prohlížení

sexchat.cz

Volná energie pro Laktobacila

5019x
Komentáře
25.11.2014, 17:26
0
Wolwe!Za prvé nejsi ani náhodou tak chytrej jak si myslíš.Za druhý co jsi napsal je nesmysl a za Třetí tohle vypadá že funguje ale prej to nefunguje ale já to vyrobim a uvidim a pak ti napisu jak moc jsi neměl pravdu :-D
06.07.2014, 13:05
0
Zajímavé,jako malý kluk jsem vždycky přsmýšlel nad tim jak dát magnety tak aby se odpuzovaly a přitahovaly na nějakém například kruhovém podkladu a aby se to točilo a brala se z toho nějak energie.Radšito nebudu dál rozebírat.Ale nedavno jsem viděl nějakej motor z německa kterej měl po stěnách a ve středu naskládané magnety a fungoval.Je to velice zajímavé a zároveň nepochopitelné proč sme se jako lidstvo již dříve nezajímaly o takovou energii.A proč pořád někomu platit jak ovečka!Ale můžem si za to sami jsme líný.A kdyby to někdo vymyslel tak ho zahrnou nějakou tou korunou a koupěj to od něj a bude tzo stejný.Zase bude velký bum.Každej to koupí a pak to ztratí tu hodnotu,nebo to prostě nějak vyšpekulírujou aby nepřisli o prachy!
08.06.2014, 15:10
0
hmmmmmm zajimavi
30.08.2013, 19:54
0
Až vás omrzí magnety, zkuste si postavit "pijícího ptáčka". To je podobný sosač "volné" energie :-)
28.08.2013, 14:10
0
Mně se to nějak nezdá. Až příliš utopické, než aby to fungovalo. Kdyby bylo tak snadné vyrobit elektřinu, to by se neututlalo a dávno by se to rozkřiklo. Nicméně fuck off ČEZ!
28.08.2013, 08:45
1
Wolwe: Mám elektroškolu, takže vím jen o magnetizmu uměle vytvořeném. Stacionární magnety jsem nikdy jako druh nějaké těžené rudy nezkoumal. Neboj klikal jsem na perendevy a podobné vynálezy, ano chtěl bych to vidět na živo jestli to funguje a jak dlouho. Kdesi na youtube bylo video jak borec udělal metrový kolo, třikrát vedle sebe s magentama silnýma jako prase. Dělal na to hydrauliku která by tím regulovala otáčky protože to nebylo v lidských silách s takto silnými magnety manipulovat. Video končilo v polovině s tím že to nemá ještě dostavěné. Od té doby jsem ho ani pokračování neviděl. Jinak jsou to opravdu zvláštní věci. Pochop nejsem odpůrce těchto zařízení, sám bych chtěl nějakou verzi perendevu vytvořit. Ale nevím kdy... až bude čas. Pak poreferuju a dám se video s nějakými naměřenými hodnotami. Pro mě elektrikáře je opravdu zajímavější a jednodušší vytápět barák perendevem než tepelným čerpadlem, který potřebuje milion sraček okolo. Hele ale je pravda, potřeboval bych poradit, jak se stabilizuje napětí a výkon větrné turbíny? Jestli jsi viděl dynosféru od rajnoldse co staví ty zemělodě tak právě nechápu jak mám dostat z větrné turbíny energii potřebnou k pohonu něčeho doma? Napadlo mě přes počítačovou UPSku ale co v případě že nebude vítr foukat?
28.08.2013, 08:48
v době kdy jsem studoval větrný turbíny byly ještě scifi proto mám v tomhle ohledu mezery
28.08.2013, 09:41
Kočka: Napětí se bude stabilizovat asi budícím proudem, pokud bude generátor s permanentními magnety tak nějaký dc-dc měnič, už mají relativně velkou účinnost. Výkon stabilizovat nejde je závislí na větru.. ) Jedině ukládat do něčeho - třeba akumulátor.
28.08.2013, 10:31
no právě, ukládání energie do abterie je prostě napiču.
28.08.2013, 10:38
Nj, s ukládáním je problém, a ještě dlouho bude. )
28.08.2013, 13:11
To je pravda, ukládání energie je problém. Dokonce i v případě tak stabilního zdroje, jakým je třeba jaderná elektrárna. Výkon jaderné elektrárny nelze měnit v řádech minut, nebo dokonce hodin a ani dnů. A spotřeba energie kolísá. U nás v ČR máme pro tento případ celkem slušně velké "baterky" - ta nejznámější se jmenuje "Dlouhé stráně". Když je energie nadbytek, ukládá se právě tam, a jinde také. Je to neefektivní, ztrátové, ale chrání to síť i veškeré spotřebiče před přetížením. U větrných elektráren se výkon reguluje nakloněním listů vrtule, takže za různých povětrnostních podmínek mají celkem konstantní rychlost. Pokud klesne rychlost proudění vzduchu pod provozní hranici, elektrárna se zpomalí, nebo zastaví úplně. Jejich příspěvek do rozvodné soustavy je diskutabilní. Dodávají proud nepravidelně a hodnota dodaného proudu silně kolísá. Proto se stavějí hlavně v místech, kde je proudění vzduchu stabilní - i tak je to ale hodně nestabilní proud. V domácích podmínkách by se větrná elektrárna chovala stejně, ale dalo by se to řešit baterií. Množství uskladněné energie by tak nebylo veliké - a to je problém. V zimním období by se taková elektrárna dala použít jako zdroj energie pro vytápění. Ohřívala by se voda v nějaké větší nádrži - tepelná baterie - a podle potřeby by se nechala cirkulovat v topném okruhu. V létě si pak můžeš přebytečnou energií na zahradě pohánět třeba vodotrysk, ohřev vody v bazénu, nebo si vyrobit obří laser a plašit letadla na obloze )
28.08.2013, 13:43
tak předehřev vody před kotlem mě napadl hnedka, v létě to stejný, ale chtěl jsem vědět jestli by to nešlo využít lépe a přímo.
28.08.2013, 14:06
Tak přemýšlej ) určitě něco taky vymyslíš, když se tím budeš zabývat. Energie je všude kolem nás. Jen ji umět použít.
27.08.2013, 22:12
0
Ahoj wolwe, děkuji za video. .) zkoušel jsi to postavit? a povedlo se? Tohle video bude fake.. podíváme li se na to pohledem klasické fyziky tak to fungovat nemůže, pokud uvažujeme nějakou teslatiku a nové fyzikální zákony a principy, tak ty by jsme asi už taky pravděpodobně objevili protože by jsme si všimli že výpočty nesedí s realitou.. Jeden týpek na magnetické motory psal bakalářku http://www.vutbr.cz/www_base/zav_prace_soubor_verejne.php?file_id=35758 je potřeba odmazat mezeru v url, závěr je na straně 53. samozřejmě jí psal z pohledu všeobecně uznávané fyziky.. A teď k tomu proč je video podle mě fake.. ) Když se tento přístroj "aktivuje" v čase 0:57 tak se LED rozsvítí SOUČASNĚ s pohybem rotoru, aniž by rotor dosáhl nějakých otáček, tudíž motor nemůže fungovat jako generátor proudu pro LED, a navíc svítí téměř konstantně již od začátku.. ) v čase 0:38 se led rozsvítí až při dosažení určitých otáček. Závěr je že v modelíně bude schovaná baterie a spouštěcí mechanismus (hallova sonda a tanzistor)..
27.08.2013, 22:43
Tohle přesně jsem nikdy nestavěl. Něco podobného ale ano. Dokonce několikrát. Postavil jsem magnetickou dráhu, ta fungovala na jiném principu. Nejdříve jednoduchou, pak "překlopnou". Magnety tlačily po kolejnici vozík s dalšími magnety. Na konci dráhy bylo vahadlo, které překlopilo magnet na vozíku a ten se vydal na cestu zpět. Fungovalo to. Dneska už na to nemám čas a ani technické vybavení. Pokusy s magnety (a nejen s nimi) jsem dělal v době, kdy jsem byl zaměstnaný ve fabrice ) Jedno takové zařízení, co jsem na podobném principu fungovalo, je dodnes v provozu na jednom stroji! Je to "samoběžná čistička sacího filtru pro chlazení krokového motoru posuvu pinoly karuselu"... to by bylo složité vysvětlovat. Nicméně tahle technologie je zajímavá a jednou se bude snad lépe využívat. Zda je video fake nebo ne, to nevím. Není to moje udělátko, já bych to vyrobil o dost hezčí - a hlavně větší D
27.08.2013, 22:44
...na podobném principu fungovalo...
27.08.2013, 22:59
Máš návod na nějaké funkční udělátko? Třeba na tu dráhu, nebo jednoduchý popis.. )
27.08.2013, 23:43
Mrkni se na netu. Není čas se s tím kreslit. Jednosměrnou dráhu tam najdeš, dvojsměrnou si odvodíš, nebo při dostatku materiálu a prostoru uděláš kruhovou dráhu. Princip je jednoduchý. Stejně se to pak musí ladit, aby to vytěžilo z té energie co nejvíce. Já to dělal z hliníku, magnety byly na silenbloku, aby se daly nastavit podle potřeby. Prototyp trval dlouho - několikrát jsem to předělával, než to bylo ono. Pak jsem ho zase celý zrušil a z něj postavil další verzi - nebylo dost magnetů. Použil jsem permanentní magnety získané z "dálkového" ovládání na triodynu. Ty byly dostatečně silné a byly z jedné strany nalepené v nerez rámu - to bylo výhodné, prakticky jsem je nemusel už nijak stínit. U statické dráhy vyšší váha nevadila. Jejich výkon byl srovnatelný s neodymem. Jediný problém s nimi byl ten, že měly některé opačnou polaritu - původně měly jen sloužit k přichycení ovladače na kovovou konstrukci, kde měly udržet samotný ovladač + několik metrů měděného kabelu. Takže výkon slušný. Lepší se v té době nedaly sehnat. Sem tam ale ovladač stejně spadl a rozbil se - magnety zůstaly ) a to byl bezva zdroj materiálu D Ty magnety byly zalité z jedné strany v epoxidu a nešly vyndat. Zhruba každý druhý tedy nebyl použitelný. Proto jsem z nich později udělal i zpětný chod ) Takže kyvadlová doprava. První verze dráhy byla dlouhá jeden metr - měl jsem jen metr kolejnice. Druhá verze byla delší, už nevím kolik to bylo, ale poslední verze měla pět metrů. Elektřinu to nikdy nevyrábělo, jen to jezdilo sem a tam, po dojezdu na konec to kleplo na doraz, překlopilo magnet, a jelo zpátky. Taky jsem se pokoušel vyrobit kyvadlo a vahadlo. Kyvadlo nikdy dobře nefungovalo. Spotřebovávalo moc energie díky převodům, které měly otáčet poháněcím magnetem - šlo by to určitě vyladit, ale nedělal jsem na tom dost dlouho. Vahadlo bylo lepší - vypadalo to jako houpačka. Jednalo se o hliníkový jekl, uprostřed na čepu. Pod čepem procházela ojnice kývavé kulisy, která přes kloub pohybovala v opačném směru druhou ojnicí kulisy. Na té kulise byla vačka, která překlápěla magnet na spodní straně rámu toho monstra. Na každém rameni houpačky byl další magnet s opačnou polaritou jako magnet na rámu. Princip byl jednoduchý - v okamžiku, kdy byl magnet na jedné straně ramene oddálený, překlopila vačka spodní magnet do polohy, aby působil opačnou polaritou na magnet na rameni které se blížilo do spodní polohy, ale ještě na něj nepůsobila odtlačná síla naplno. Jakmile se rameno, které klesalo, přibližovalo, začala na něj působit odtlačná síla magnetu a rameno se vydalo na cestu vzhůru. Druhé rameno se přibližovalo a vačka opět překlopila magnet, který přesunul svou působnost na druhé rameno - pochopil jsi to? Kdybys chtěl tohle dělat, tak si udělej táhlo kulisy se závitem a dej na něj průchozí matici pro nastavení délky - tedy pro nastavení okamžiku, kdy se má magnet překlopit. Je to potřebné pro seřízení. Chce to chvíli trpělivost při seřizování, ale jak se Ti to povede, bude to fungovat. Snad jsem to popsal dostatečně srozumitelně ) Podle všeho, co jsi napsal, se vyznáš v mechanice, tak jsi to snad pochopil. I tak to ale bude chtít nějaké to přemýšlení a bádání
28.08.2013, 01:45
Stacionární magnet je podobný zdroj energie jako pružina. Natáhneš jí a smrští se / přiblížíš magnety a ony se odpuzují. Výkon to mít nebude a ztráty třením to po čase zastaví.
28.08.2013, 03:47
grupper - Už měkneš, že tomu začínáš dávat nějaký čas?
28.08.2013, 09:36
Wolwe: Jak dlouho to vydrželo v chodu?
28.08.2013, 13:16
Měl jsem to v práci, nechal jsem to běžet několik hodin. Byla to atrakce, na kterou se chodili dívat lidi - považovali to za perpetum mobile. I když to perpetum není. Je to "jen" generátor volné energie.
06.07.2014, 12:57
Zajímavé,jako malý kluk jsem vždycky přsmýšlel nad tim jak dát magnety tak aby se odpuzovaly a přitahovaly na nějakém například kruhovém podkladu a aby se to točilo a brala se z toho nějak energie.Radšito nebudu dál rozebírat.Ale nedavno jsem viděl nějakej motor z německa kterej měl po stěnách a ve středu naskládané magnety a fungoval.Je to velice zajímavé a zároveň nepochopitelné proč sme se jako lidstvo již dříve nezajímaly o takovou energii.A proč pořád někomu platit jak ovečka!Ale můžem si za to sami jsme líný.A kdyby to někdo vymyslel tak ho zahrnou nějakou tou korunou a koupěj to od něj a bude tzo stejný.Zase bude velký bum.Každej to koupí a pak to ztratí tu hodnotu,nebo to prostě nějak vyšpekulírujou aby nepřisli o prachy!
27.08.2013, 16:52
-2
Smutný je, že v dnešní době se najde spousta lidí, kteří takovým nesmyslům věří.
27.08.2013, 19:27
Jsou to ti samí lidé, co věří na spalovací motor, ledničku a mikrovlnou troubu.
27.08.2013, 20:23
A jak souvisí fake videa s mikrovlnkou? Jaké máš technické vzdělání? Nadšení pro podobné nesmysly jsem většinou pozoroval u lidí fyzikou nepolíbených
27.08.2013, 20:33
Pro začátek bych doporučil první a druhý termodynamický zákon ;-)
27.08.2013, 20:45
Jsem políbený profesorkou fyziky, to snad stačí, ne? A tahle věc pracuje přesně podle všech fyzikálních zákonů.
27.08.2013, 21:04
A ta ti něco povídala o jakési volné energii? A že ta by dokonce měla nějak nabíjet demagnetizované magnety? Tak na tohle já jsem asi chyběl. Hodně lidí rádo věří na konspirační teorie a bludy. Nikomu to neberu, kdo chce, ať si doma hraje s magnetkama anebo rovnou pošle pár babek vychcánkům z webu na konci videa :-) Za blbost se holt platí
27.08.2013, 21:06
BTW: pododné "přístroje" se lidé pokoušejí vyrobit už stovky let. Akorát dřív tam místo magnetů dávali kladiva nebo nádržky se rtutí
27.08.2013, 21:14
Máš pravdu, lidi jsou divní. V jedné, celkem staré, knize, jsem četl, že nemohou létat věci těžší než vzduch, protože to odporuje fyzikálním zákonům, že člověk nemůže přežít rychlost větší než 80mil/hod., že se nemůže do vody potopit hlouběji než 12 metrů, protože by ho to zabilo, že nedoskočí dál jako 6 metrů - to všechno odporuje nějakým zákonům. Jsou ale na světě zákony, které platí nezávisle na tom, jestli je uznáváme, nebo ne A věděl jsi, že na světě neexistuje modrý člověk?
27.08.2013, 21:59
OK, až někdy uvidím funkční motorek na magnety (který bude mít EROEI větší než jedna) změním názor. Do té doby budu tyhle hejblata považovat za kejkle šarlatánů a jejich teorie za pseudovědu.
27.08.2013, 22:16
Geupper: Pravděpodobně jsi myslel účinnost [eta], EROEI je trochu něco jiného.. )
27.08.2013, 22:49
Myslel jsem eroei. Veličina účinnost k perpetu mobile nesedí :-)
27.08.2013, 22:55
Účinnost větší než 1 = perpetum mobile, protože energii nespotřebovává ale vyrábí. eroei nevyjadřuje perpetum mobile, eroei větší než 1 mají například všechny elektrárny které jsou komerčně využívané.. )
27.08.2013, 23:21
Energy Returned on Energy Invested. O tom přece mluvím. Počkám si na motor z magnetků, který bude mít coby zdroj energie eroei > 1.
27.08.2013, 23:49
grupper - kdyby každý jen čekal, tak se svět nikam nepohne! Bádej, zkoušej a mysli. Nespoléhej na to, že všechno jednou vymyslí někdo druhý. Používej vlastní mozek, ne názory druhých. I když nic nevymyslíš, tak jsi to alespoň zkusil. To se taky počítá, i když to nemá na lidstvo žádný vliv ) Ale díky myšlení jsme se dostali od pazourku k čipu - stejný použitý materiál, ale rozdíl ve funkci celkem dost veliký )
28.08.2013, 01:31
JJ, pár takových průkopníků slepých uliček znám (vodíkový bublátka do auta, auto na vodu apod.). Jsou podobně neškodní jako modeláři vláčků například. A asi podobně přínosní technickému pokroku. Když dovolíš, budu svůj volný čas zabíjet jinak
28.08.2013, 03:50
grupper - Před léty se jeden výrobce hraček se rozhodl, že vyzkouší jednu novou součástku, která zatím nenašla využití, a použije ji při výrobě mrkací panenky, která by měla automaticky mrkat. Ta součástka se jmenovala tranzistor Za chvíli na to mrkal celý svět.
27.08.2013, 12:04
0
Prý se ale při tomto způsobu ztrácí magnetizmus a motor se za nějaký čas zastaví.
27.08.2013, 12:55
To jo, ale to taky muze trvat dele nez se ty dozijes
27.08.2013, 16:55
Magnetismus se neztrácí. Všechno na světě je do jisté míry magnetické. Celá naše planeta je magnetická, vesmír je magnetický, bílá kočka je magnetická -) Záleží jen na druhu materiálu, do jaké míry je magnetismus schopný kumulovat. Ferit, magnetit, neodym - to jsou nejsilnější, nebo spíš nejznámější, koncentrátory magnetismu. Když máš magnet a budeš s ním magnetizovat jiný materiál, který je schopný uchovat magnetismus, tak se ta energie bude zdánlivě množit - ale nebude, bude ho jen v sobě koncentrovat. Magnetická energie je všude kolem nás - je to právě ta volná energie, o které je řeč. To je to, oč tu běží.
27.08.2013, 18:14
Dobre wolwe, magnetismus se presouva z jednoho materialu na druhy
27.08.2013, 18:33
Tak nějak přesně.
27.08.2013, 18:39
takže se přesune magnetizmus z jednoho magnetu na druhý a přestane se to točit.
27.08.2013, 19:29
Nepřestane, protože se ten magnet nepřepóluje. Možná bude užitečné, když si něco o magnetismu přečteš - to se dozvíš věcí, až ti z toho půjde bílá hlava kolem -)
27.08.2013, 11:42
0
omg, to je zase blbost Vždyť se to zákonitě musí po chvíli zastavit. A ve větším provedení by to bylo téměř okamžitě. To jsou zas výmysly. V tomto případě neplatí v jednoduchosti...
27.08.2013, 11:43
Jsem se nachytal na troll logic, že?
27.08.2013, 11:46
Odpor mezi magnety. Proč by se to mělo zastavit?
27.08.2013, 12:05
protože žádné zařízení na světě není schopno dodat víc energie než samo spotřebuje.
27.08.2013, 18:35
Energie při tom nevzniká - spotřebovává to magnetickou energii, která je všudypřítomná. Mění ji to na elektřinu - ostatně, elektřina vzniká přesně tak. Už to pochop - není to perpetum mobile, je to zařízení, které využívá volnou energii - přirozený magnetismus.
27.08.2013, 18:40
ale abys zmagnetizoval něco potřebuješ elektřinu a u obou transformací máš ztráty tak pořád dokola.
27.08.2013, 19:56
Bledá kočko, trochu zapátrej na netu, nebo v knihovně, ať to konečně pochopíš. A kdyby to nepomohlo, tak prostě tento obor ignoruj.
27.08.2013, 11:39
0
si zase nekdo hral:-)
27.08.2013, 12:05
taky si myslím že zespoda pak přidělal drátečky
27.08.2013, 16:49
Nevidím důvod, proč by to nemělo fungovat.
27.08.2013, 16:50
Funguje to.
27.08.2013, 11:17
0
úžasné, rozsvítí to led diodu se spotřebou 40mw, kdyz to bude sviti den, tak to spotrebuje 1W, za rok to dela 360W, coz je cca 1,5kc, takze se nam investice vrati za uzasnych 1000 let
27.08.2013, 18:37
Přečti si úvod, najdeš tam návod na stavbu domácí elektrárny, která dokáže pokrýt spotřebu malé domácnosti - svícení úsporným zdrojem tepla, televizi a ledničku. Sice nic moc, ale nejsi závislý na monopolu.
27.08.2013, 18:40
ty pičo jsem zapoměl klinout na více
27.08.2013, 19:33
Možná bys měl více klikat ) třeba i na stránkách o této a jiných technologiích ) Hned bys věděl kde se magnetismus bere a jak se dá využít. Je to jako s přehradou - když vyteče voda, tak elektrárnu nevyhodí, protože přiteče další. Stejně tak "přiteče" další magnetické pole, protože je všude kolem nás a magnet je jen jeho koncentrátor. Proto to funguje. A to je ta volná energie. Už jsi to konečně pochopil?