Nahlášení komentáře
Obsah: 55419 - "Doprava tankového piva"
Komentář: "Víte jak si doma uvařit pifo?? \n1. ŠROTOVÁNÍ (Pozn.: Já už kupoval slad našrotovaný z pivovaru):\n\n\n- šrotujeme těsně před použitím sladu\n\n\n- šrotujeme na hrubost krupičky a mouky\n\n\n- šrotujeme v mlýnku na mák nebo na maso\n\n\n- výhodnější je šrotovat slad mokrý\n\n\n↓\n\n\n- před šrotováním máčíme minimálně 12 hodin, občas promícháme a doléváme vodu, aby ji bylo dostatek\n\n\n- kontrolujeme rozkousnutím zrna\n\n\n- zbytek vody, která se nevsákne do sladu ponecháme na rmutování...\n\n\n2. VÝROBA MLADINY:\n\n\nDávkování sladu:\n\n\n10° pivo: - 10 kg sladu na 40 litrů vody (do těchto 40l přidáme kapku kys. citrónové, kyselina zrychluje enzymatické proměny při rmutování); tato voda se nazývá vystírací, později budeme ještě potřebovat dalších 20 litrů vody na vyslazování (tu si můžeme předem trochu zahřát))\n\n\n- 500g ovesných vloček (pro lepší chuť i pěnivost)\n\n\n12° pivo: - 12 kg sladu na 40 litrů vody (do těchto 40l přidáme kapku kys. citrónové, kyselina zrychluje enzymatické proměny při rmutování); tato voda se nazývá vystírací, později budeme ještě potřebovat dalších 20 litrů vody na vyslazování (tu si můžeme předem trochu zahřát)\n\n\n- 500g ovesných vloček (pro lepší chuť i pěnivost)\n\n\n3. RMUTOVÁNÍ NA JEDEN RMUT (12° PIVO):\n\n\n- rmutování na jeden rmut trvá asi 3 hodiny\n\n\nPotřebujeme:\n\n\n- hrnec a brutar (tj. asi 80ti litrový kotel, pod který se zatápí dřívím)\n\n\n- naběračku, vařečku\n\n\n- sporák a troubu (je dobré se předem seznámit s pomocí teploměru)\n\n\n- teploměr o rozsahu 0 - 100°C\n\n\na) - do brutaru napustíme 60 litrů studené vody, kterou zahřejeme na 40°C. 20 litrů oddělíme a dáme zcela stranou (použijeme je až při vystírání), dalších 20 litrů z brutaru přelijeme do hrnce, kde je zahřejeme na 74°C, v brutaru tak zůstane 20 litrů vody\n\n\n- do vody (20 litrů), která zůstala v brutaru a má 40°C vmícháme 12kg suchého šrotovaného sladu a 500g ovesných vloček\n\n\n- na 40°C počkáme 20 minut\n\n\n- ohřátých 20l vody, které jsme zahřáli na 74°C přidáme za stálého míchání do vody se sladem, kterou jsme zahřívali po dobu 20. minut na 40°C\n\n\n- výsledná teplota je 55°C\n\n\n- necháme stát 20minut v brutaru (na 55°C)\n\n\nb) - pak těchto 40 litrů za stálého míchání zahřejeme na 65°C\n\n\n(jeden stupeň = 1 minuta)\n\n\n- pak po dobu 30. minut ponecháme na teplotě max. 70°C a nemícháme!\n\n\n- po této době z vrchu odejmeme 10 litrů čiré tekutiny a dáme ji stranou do hrnce, kde ji necháme zchladnout, maximální teplota po zchladnutí je 35°C\n\n\n- zbytek v brutaru se nazývá rmut, který budeme zahřívat za stálého míchání až do 75°C\n\n\n- až dosáhneme této teploty, tak brutar přikryjeme poklicí a necháme 20 minut stát\n\n\n- teplota rmutu musí být v rozmezí 70 - 75°C\n\n\nc) - po uvedených 20-ti minutách zahříváme, tentokráte rychleji - až k varu. Vaříme 20 minut.\n\n\n- pak necháme vychladnout na 74°C a přidáme 10 litrů odebrané čiré kapaliny → tato kapalina nesmí mít více než 35°C\n\n\n- teplota výsledné sladové směsi má dosáhnout 60 - 65°C, ale ne více!\n\n\n- na této teplotě (60 - 65°C) necháme stát 30 minut\n\n\nd) - pak za stálého míchání zahříváme na odrmutovací teplotu 75°C (1 stupeň = 1 minuta)\n\n\n- pak necháme při teplotě okolo 70°C 30minut stát\n\n\n- po 30. minutách brutar uhasíme a rmut můžeme rovnou při této teplotě scezovat\n\n\n4. SCEZOVÁNÍ:\n\n\n- pevné částice, které je nutno odstranit se jmenují mláto\n\n\n- rmut má být při scezování horký\n\n\nPotřebujeme:\n\n\n- min. 40. litrovou plastovou nádobu\n\n\n- ¾" kulový ventil\n\n\n- falešně dno provrtané dírkami (3mm)\n\n\n- chléb\n\n\n- jemné sítko na zachycení nerozpustných zbytků (záclona)\n\n\n- dřevěný talířek nebo prkénko\n\n\na) - otevřenou plastovou nádobu opatříme těsně u dna z boku kulovým ventilem\n\n\nb) - do této n?"
Obchodní jméno: LiveNet, s.r.o.
Sídlo: Náprotivná 353/27, 930 12 Ohrady, Slovenská republika
IČO: 44 314 213
Kontaktní údaje: info@zvraceny.cz
Na společnost LiveNet, s.r.o. se vztahuje pravomoc Slovenské republiky a působnost regulátora, kterým je Rada pro mediální služby.
Společnost LiveNet, s.r.o. nepodléhá samoregulačnímu mechanismu.
Číslo registrace: N/a (již brzy)
Nepoužíváme chatbot nebo jiné automatické nástroje, při komunikaci můžete nám napsat po český nebo slovenský.